Saltar apartados

El Congrés Anual d'Economistes Teòrics de l'ASSET té lloc enguany en la Universitat d'Alacant

Alacant, 26 d'octubre de 2010

El Departament de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica de la Universitat d'Alacant organitza l'Annual Meeting of the Association of Southern European Economic Theorists (ASSET 2010), que té lloc en la Universitat d'Alacant els dies 29 i 30 d'octubre. Aquest Departament de la UA s'encarrega d'organitzar aquest Congrés de Teoria Econòmica, que posa en marxa anualment l'Associació de Teòrics d'Economia del Sud-est Europeu (ASSET), Congrés del qual ja va ser organitzador l'any 1996.

L'objectiu del Congrés és l'intercanvi de coneixement entre els especialistes en economia teòrica, així com crear una xarxa que s'estenga per tot el Mediterrani per al foment i intercanvi d'idees. En aquesta ocasió es presenten un total de 199 articles de diferents temes d'economia, als quals cal afegir les dues conferències plenàries. “Equilibrium models of the marriage market”, la primera de les conferències plenàries, serà pronunciada el divendres 29 d'octubre per Pierre-André Chiappori (Columbia University). La segona serà a càrrec d'Inés Mascle-Stadler (Universitat Autònoma de Barcelona) i es titula “Sharing the surplus: Shapley values for environments with externalities”.

Durant el desenvolupament del Congrés, per al qual està confirmada l’assistència de 235 congressistes, s’aprofundirà en temes com elecció social, xarxes socials, organització industrial, educació i xiquets, macroeconomies o econometria.

Es van a lliurar dos premis dins de la trobada internacional. El millor article presentat en el Congrés per un jove investigador va a ser objecte del Louis-André Gérard-Varet Prize, guardó que lliura l'ASSET amb la finalitat de fomentar l'esforç investigador entre els joves i que està remunerat amb 1.000 euros i diploma acreditatiu. El premiat serà proclamat el 30 d'octubre. A més, va a tenir lloc la primera edició del Fundación Urrutia Elejalde (FUE) Research Diversity Prize. Aquest guardó es concedirà a un experimentat investigador i premiarà la varietat en investigació de qualitat.

El propòsit de l'Associació de Teòrics d'Economia del Sud-est Europeu (ASSET), que està integrada per departaments i centres d'investigació econòmica de diferents països mediterranis, amb pàgina web http://homepages.econ.ucy.ac.cy/asset/, és fomentar el desenvolupament entre els centres que participen de programes de recerca de problemes econòmics que coneixen estàndards internacionals de qualitat en economia quantitativa i econometria. Amb aquesta finalitat, el grup promou la interacció entre investigadors d'institucions, sobretot les radicades al sud-est d'Europa i el Mediterrani, i organitza esdeveniments per a facilitar l'intercanvi d'idees.

ASSET 2010 té lloc els dies 29 i 30 d'octubre en l'Aulari II del campus de Sant Vicent del Raspeig.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464