Saltar apartados

La Universitat d'Alacant crea un fòrum de participació per a impulsar el comerç amb Xina

Alacant, 28 d'octubre de 2010

La crisi econòmica que estem vivint aguditza l'enginy. Xina, amb mil dos-cents milions d'habitants i una classe mitjana de prop de quatre-cents milions de persones amb capacitat d'adquisició i que està creixent a un ritme accelerat, s'antoja un país ple d'oportunitats de negoci per a les empreses espanyoles. Però, les diferències i el desconeixement del gegant asiàtic afecten a molt diverses matèries, tals com l'idioma, la falta de protecció dels drets de propietat intel·lectual, les formes d'implantació de negocis a Xina, qüestions de logística, canals de distribució o de transport en aquell país, o el com contactar amb un fabricant a Xina.

Per a resoldre i aclarir tots aquests aspectes desconeguts per a l'empresariado espanyol, l'Àrea de Dret Internacional Privat de la Universitat d'Alacant organitza II Jornades sobre comerç amb Xina: un mercat atractiu en temps de crisi, que tindran lloc els dies 4-5 novembre 2010 en el Saló de Graus de la Facultat d'Econòmiques.

La segona edició d'aquestes jornades està destinada a dialogar sobre les oportunitats de negocis que presenta el mercat xinès, així com sobre els aspectes tant jurídics com a pràctics que apareixen a l'hora de fer negocis en el país asiàtic, entre ells, els suports públics a l'exportació i inversió a Xina, les formes legals d'implantació, les qüestions de logística o la protecció de la propietat intel·lectual.

La idea fonamental és crear un fòrum de discussió sobre els negocis a Xina, en el qual els participants recapten informació sobre tots els problemes que sorgeixen a l'hora de fer negocis amb Xina i com salvar-los. Per a açò, van a participar en les Jornades especialistes de cadascun dels camps afectes. A més, l'aportació fonamental de les Jornades és l'intercanvi d'experiències i idees dels diferents participants que hagen introduït ja el seu negoci a Xina, mantenint un debat amb participació de tots els assistents.

Actualment, moltes empreses de la província fabriquen a Xina els seus productes, però no són tantes les que distribueixen a Xina. Es tracta d'un mercat apetecible del que importem més que exportem.

Entre els participants destaquen Josep Herrrero (Roca Junyet, Barcelona), advocat especialista a Xina, Amadeo Jensana, director de projectes de Casa Àsia a Barcelona i especialista en el tema d'Àsia, Enrique Fanjul, exconseller de l'Ambaixada espanyola a Xina, José Esquerre Peris, funcionari de l'OAMI, expert en temes de propietat intel·lectual a Xina, i el representant de l'ICEX, Javier Serra. L'última de les taules redones portarà l'experiència de dos casos d'empreses de la Comunitat Valenciana que han exportat amb èxit a Xina. La introducció de Pikolinos en el mercat asiàtic, que exposarà el seu country manager per a aquest mercat, Richard Valero, i l'empresa de transport i duanes Oper-Inter, a càrrec del seu director general, Pascual Gimeno.

Per a inscripcions: http://www.enegocios.ua.es/curso.asp?curs=jcomchina&edicion=337

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464