Saltar apartados

La Universitat d'Alacant fa poesia amb el nombre "pi"

Alacant, 26 d'octubre de 2010

imagen_piLa Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant ha convocat un concurs de microrrelatos d'un 20 paraules o menys en els quals la seua seqüència ha de correspondre's amb les primeres xifres del nombre ""pi . Aquest certamen s'ha organitzat sota el lema "de la matemàtica és la poesia de la ciència".

Segons indiquen les bases, els microrrelatos, escrits en castellà o valencià, tindran un màxim de 20 paraules i hauran de complir el requisit que el nombre de lletres de cada paraula siga la xifra corresponent del nombre ""pi , és a dir, 3,1415926535897932384. Com a exemple es posa el següent: "Sentia a Sara i Julia conversar de camí cap a les seues cases. Mentre observava vaig entendre, commoguda, que per fi aconseguien estimar".

El nombre "" pi és considerat habitualment com una de les constants matemàtiques que més passions alcen entre els professionals d'aquesta ciència i els afeccionats.

Especifiquen també les bases del certamen que independentment del nombre de paraules del microrrelato, de tema lliure però que haurà de ser original, s'ha de començar sempre per la primera xifra d'aquest nombre i respectar l'ordre de les xifres fins a la corresponent última paraula de la narració. A més, en cas que tinguera un títol, les paraules que ho conformen es consideraran les primeres paraules del microrrelato i hauran d'adaptar-se en longitud a les primeres xifres del nombre ""pi .

Aquest concurs, que va destinat tant a alumnes com a personal d'administració i serveis i a professors de la Facultat de Ciències de la UA, s'ha organitzat amb motiu de la celebració de la festa del patró d'aquest centre, Sant Albert Magne. La presentació d'originals es tancarà el 12 de novembre i el lliurament dels premis primer, segon i tercer, consistents en llibres relacionats amb la literatura i les matemàtiques, es realitzarà el dia 24, en un acte que inclourà una conferència del professor Javier Moreno sobre aquest tema.

http://www.ua.es/centros/facu.ciencies/actividades_culturales/sanalberto/2010/Concursodemicrorrelatos/cartelmicrorrelatos2010.pdf

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464