Saltar apartados

Mihnea Ignat aconsegueix el Premi Especial de la Filharmònica Toscanini en el IX Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra "A. Toscanini" celebrat a Parma

MihneaIgnat

Alacant, 27 d'octubre de 2010

El director de l'OFUA dirigirà la prestigiosa agrupació a l'abril

El director de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, Mihnea Ignat, acaba d'aconseguir el Premi Especial que la Filharmònica Toscanini –una de les orquestres més importants d'Itàlia– li ha atorgat en votació unànime dins del Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra “Arturo Toscanini”, que va tenir lloc la setmana passada a la ciutat italiana de Parma.

El Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra “Arturo Toscanini” és un dels concursos de direcció d'orquestra de més rellevància internacional. Per a aquesta novena edició es van rebre 117 sol·licituds de tot el món, encara que només van ser 12 els directors convidats per a fer les proves amb la Filharmònica, dels quals només 4 –entre ells el director de l'OFUA– van arribar a la semifinal. El premi aconseguit per Mihnea Ignat consisteix en cinc mil euros i la invitació per a dirigir el concert d'abonament de la Filharmònica Toscanini del pròxim dia 7 d'abril de 2011, que tindrà lloc en l'Auditori “N. Paganini” de Parma.

Mihnea Ignat (Craiova, Romania, 1980) és el director titular i artístic de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) des de la seua creació al novembre de 2005. Integrada per 50 joves músics, l'OFUA naix amb vocació de formació, amb l'objectiu de ser lloc de trobada per als músics universitaris dels diferents conservatoris i escoles de formació musical de la província, i malgrat la curta trajectòria s'ha convertit en referència musical de la província d'Alacant.

Els pròxims concerts de l'OFUA sota la batuta del seu director titular seran el 15 de desembre, iniciant el cicle de concerts didàctics en el Paranimf de la Universitat d'Alacant, i el tradicional Concert de Nadal, el 17 i 18 de desembre en el Paranimf de la UA i el Centre Cultural “Las Cigarreras” d'Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464