Saltar apartados

L'ESCOLA D'INFERMERIA INAUGURA LA CAMPANYA DE DONACIONS DE SANG

Alacant, 28 de setembre de 2010

Organitzada pel Centre de Transfusió i la UA

“Troba el teu moment solidari, Dona Sang” és el lema triat pel Centre de Transfusió d'Alacant per a la campanya de donacions que durà a terme en la Universitat d'Alacant durant el curs 2010-11. Dirigida a tots els membres de la comunitat universitària, la campanya s'ha iniciat aquest matí (dimarts, dia 28 de setembre) a l'Escola d'Infermeria, amb l'objectiu d'aconseguir les 2.000 donacions. Al llarg del curs estan previst que se superen les 50 col·lectes que es duran a terme en les diferents facultats, escoles i aularis del Campus, a més de les dues maratons solidaris dirigits especialment al personal i professorat, que tenen lloc a l'edifici de Rectorat a la tardor i primavera.

Segons el centre de Transfusió, els joves són un dels públics més receptius al missatge de la donació i un de grups socials que més donants nous pot aportar, encara que insisteixen en què “el més important és aconseguir la fidelització del donant”.

La donació de sang és, juntament amb la defensa de la igualtat i la lluita contra la violència de gènere, una de les campanyes institucionals solidàries de gran envergadura a la Universitat d'Alacant. La comunitat universitària, conformada per més de 38.000 persones entre estudiants, professorat i personal administratiu, reuneix la franja d'edat adequada que conforma el perfil idoni per a fer créixer el nombre de donacions de sang, així com per a promoure en diferents àmbits la importància de la donació de sang.

Per a ser donant de sang no fan falta molts requisits, només tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i gaudir d'una salut normal. La donació és un procés senzill i ràpid que sempre està supervisat per un equip mèdic especialitzat. És un acte que no produeix dolor i que no trastoca la rutina del donant, per la qual cosa és totalment compatible amb la jornada estudiantil o laboral.

Durant l'any passat la donació de sang en la província d'Alacant va incorporar a prop de 12.000 nous donants, molts d'ells joves universitaris, la qual cosa permet fer-se una idea de la importància de les campanyes que es duen a terme en la Universitat d'Alacant. “No obstant això –segons els responsables del Centre de Transfusió- queda molt per fer, mentre les persones s'aferren a les pors i les excuses per a no convertir-se en donants de sang”. La necessitat de sang en la província d'Alacant ha crescut amb la posada en funcionament del nou Hospital del Vinalopó Doctor Mes Magre, amb la qual s'estima que necessitaran al voltant de 7.000 unitats de sang anuals per al proveïment.

Per a poder fer front a aquesta pujada en el consum, el Centre de Transfusió, necessita que la comunitat universitària abandere la gesta de la donació de sang.

Els joves, un dels públics més receptius al missatge de la donació, són un dels grups socials que més donants nous pot aportar. Així mateix, és important la seua fidelització dels mateixos, doncs a més de representar el futur dels donants de sang, són grans receptors del missatge solidari.

La comunitat universitària, conformada per més de 38.000 persones entre estudiants, professorat i personal administratiu, tenen la capacitat d'augmentar el nombre de donacions de sang, així com promoure en diferents àmbits la importància de la donació de sang.

enfermeria

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464