Saltar apartados

UN DELS PRIMERS CIENTÍFICS A AVISAR DE L'ESCALFAMENT DEL PLANETA DÓNA UNA CONFERÈNCIA EN LA UNIVERSITAT D'ALACANT

Alacant, 27 de setembre de 2010

hughesMalcolm Hughes, un dels primers investigadors en publicar les dades d'elevació de les temperatures  al planeta, oferirà demà dimarts una conferència a la Universitat d'Alacant. El grup d'investigació d'aquest professor de la Universitat d'Arizona és líder mundial en la reconstrucció del clima dels últims segles a partir dels anells de creixement dels arbres, per al que compten amb un dels majors registres d'arbres antics del món. Parlarà sobre el tema "Temps estranys al planeta Terra" (Strange Estafes on Planet Earth).

La conferència tindrà caràcter inaugural del Màster en Gestió i Restauració del Medi Natural de la UA i està organitzada per la Facultat de Ciències i el Departament d'Ecologia en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. se celebrarà el 28 de setembre a les 10:00h en el saló de graus Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica.

Malcolm Hughes és autor de més d'un centenar de publicacions en revistes científiques, incloent diverses en les més prestigioses, Science i Nature. En 1998 va publicar el conegut gràfic del “pal de jockey”, en el qual es mostra la primera reconstrucció de temperatures mitjanes de l'Hemisferi Nord en l'últim mil·lenni. Aquest gràfic i les seues diferents actualitzacions i versions és, possiblement, un dels resultats científics que més vegades s'ha reproduït en fòrums científics i divulgatius de l'última dècada i ha sigut l'eix d'una controvèrsia amb gran rellevància política. En l'actualitat, la seua investigació se centra en l'estudi dels mecanismes de creixement cel·lular en l'arbre per a poder analitzar amb major precisió la relació entre la forma dels anells i el clima.

http://www.ltrr.arizona.edu/people/8

https://www.youtube.com/watch?v=GvlAvjM3Xhc

https://www.youtube.com/watch?v=w6axoGfDId0

http://en.wikipedia.org/wiki/malcolm_K._Hughes

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464