Saltar apartados

EMILIA MORALLÓN, CATEDRÀTICA DE QUÍMICA FÍSICA DE LA UA, NOMENADA DOCTORA HONORIS CAUSA PER LA UNIVERSIDAD NACIONAL DE INGENIERÍA DE PERÚ

Alacant, 7 de setembre de 2010

La Universidad Nacional de Ingeniería de Perú ha distingit la catedràtica de Química Física de la Universitat d’Alacant, Emilia Morallón, amb el nomenament de Doctora honoris causa, en reconeixement a la seua trajectòria acadèmica i científica en el camp de l’enginyeria i per les contribucions d’aquesta al desenvolupament de la ciència al Perú. L’acte acadèmic, que va tenir lloc el passat 24 d’agost a la ciutat de Lima, va ser presidit pel rector de la UNI, Aurelio Padilla Ríos.

Emilia Morallón forma part del Departament de Química Física i de l’Institut Universitari de Materials de la Universitat d’Alacant. Morallón, ha desenvolupat diverses línies d’investigació entre les quals destaquen la caracterització i la preparació d’electrocatalitzadors per al tractament de contaminants en aigües residuals a través de mètodes electroquímics, la síntesi i la caracterització de nous polímers conductors per mètodes electroquímics, la caracterització electroquímica de materials carbonosos i aplicacions electroquímiques (piles de combustible i supercondensadors).

En la seua tesi doctoral va estudiar el comportament electroquímic de superfícies monocristal•lines de platí i l’oxidació de metanol i formaldehid en el medi alcalí. Ha fet estades a la Universitat de Brown (EUA), la Universidad Nacional de Ingeniería (Lima, Perú), la Pontificia Universidad Católica de Xile (Santiago de Xile, Xile), la Universitat de Strathclyde (Glasgow, Escòcia) com a postdoctoral, i a les universitats d’Ulm (Alemanya) i Poitiers (França) com a doctorant.

Pàgina web del grup d’investigació:

http://www.ua.es/electro/es/portada.htm

 

EmiliaMorallon

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464