Saltar apartados

Diputació finançarà la mobilitat d'activitats culturals de la xarxa AltaVeu de la Universitat d'Alacant

L'objectiu és rendibilitzar recursos i facilitar el treball dels programadors culturals

 
El rector Manuel Palomar i la presidenta de la Diputació Luisa Pastor   A la dreta del rector, el vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística, Carles Cortés, i a l'esquerra de Luisa Pastor, Josep Ochoa, director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística

Alacant, 16 d'abril de 2013

La Universitat d'Alacant i la Diputació d'Alacant han signat aquest matí un conveni de col·laboració gràcies al qual la institució provincial aportarà 20.000 euros al llarg del present any 2013, per a finançar la mobilitat d'activitats culturals de la Universitat d'Alacant pels municipis de la província que participen en AltaVeu, una xarxa d'intercanvi d'activitats culturals entre entitats públiques creada per la institució acadèmica.

Després de l’acte de signatura del conveni, celebrat en el despatx del rector, Palomar ha destacat l'esforç de les dues administracions per a compartir, difondre i promoure la cultura, potenciant l'intercanvi d'activitats entre entitats. El rector, que ha apostat per “rendibilitzar els recursos i facilitar el treball dels programadors culturals”, ha explicat que la xarxa es gestionarà a través de la plataforma web de la UA. 

Per la seua banda, Pastor ha destacat que amb aquest tipus d'acords “es cerca promoure la realització d'actuacions culturals en la província, maximitzant la utilitat dels recursos aplicats a aquestes mitjançant la reutilització que en fan els diferents municipis”. La presidenta de la Diputació ha explicat que es podrà accedir a les ajudes a través d'una convocatòria pública, “amb la fi de finançar els ajuntaments de la província les despeses de transport i desplaçament dels mitjans tècnics i artístics necessaris per a celebrar les activitats culturals”. 

AltaVeu és un projecte promogut des del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant. Sorgit fa dos anys, l’objectiu és potenciar les activitats culturals entre entitats públiques, facilitar el treball dels programadors culturals, als quals se’ls dóna accés a un ampli i variat catàleg d'activitats, i conèixer l'opinió d'altres programadors de l’àrea territorial. A més, AltaVeu aconsegueix optimitzar els recursos de l'administració, ja que recull les activitats culturals que generen els municipis per a programar-les en altres llocs.

A dia d'avui, AltaVeu té inscrites 48 entitats, la majoria ajuntaments. Junt amb l'oferta de la UA, que es compon amb producció artística pròpia i d'un catàleg de conferències d'extensió universitària, els ajuntaments han aportat, fins al moment, prop d'una trentena d'activitats, fet que prova l'excel·lent acolliment d'aquesta dinàmica interactiva i participativa que promou aquesta xarxa.

 

Trobada de gestió cultural

Durant la signatura protocol·lària, Manuel Palomar ha avançat que el pròxim 30 d'abril la UA celebrarà una nova edició de la Trobada de Gestió Cultural AltaVeu, que en aquesta ocasió tindrà lloc en el Museu de la Universitat d'Alacant. El rector ha assenyalat que en la trobada es presentaran als programadors culturals les novetats pel que fa al funcionament de la xarxa.

A més, com és habitual en cada edició, la UA aprofitarà per a presentar les noves produccions tant de teatre com d'arts plàstiques, música, etc., així com les últimes incorporacions a la xarxa, i es donarà espai als diferents ajuntaments perquè presenten les seues pròpies col·laboracions.

Entre les novetats de la present edició, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, de qui depèn la iniciativa, ha destacat dues produccions teatrals: El anzuelo de Fenisa, una obra de Lope de Vega), dirigida per Ricardo Arqueros i coordinada per Juan Luis Mira; així com Combat cos a cos, una obra de Juan Luis Mira dirigida per Tomàs Mestre. Les dues produccions teatrals formen part de les activitats integrades en l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant i s'estrenaran en el mes de maig. De la mateixa manera, també es donaran a conèixer les conferències promogudes pel Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, mitjançant la convocatòria d'ajudes d'extensió.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464