Saltar apartados

El Departament de Ciències de la terra tria per unanimitat José Miguel Andreu

 

 

Alacant, 16 d'abril de 2013

Llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Granada, doctor en Geologia i màster en Gestió i Tractament de l'Aigua per la Universitat d'Alacant, José Miguel Andreu és des d'ahir el nou director del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat d'Alacant. En les eleccions, celebrades el passat 22 de març, va ser elegit per unanimitat, “excepte un parell de vots” hi puntualitza. El nou director, que actualment és professor titular de l'àrea de Geodinàmica Externa, va ocupar el lloc de secretari amb l'anterior equip de direcció encapçalat per José Antonio Pina durant els últims vuit anys.

Ha participat en diversos projectes de recerca relacionats amb la Hidrogeologia, els resultats de la qual s'han publicat en revistes i congressos científics. A més, és autor de diversos llibres de caràcter geològic i hidrogeològic. La seua tasca investigadora se centra en la recarrega natural d'aqüífers càrstics, sobreexplotació d'aqüífers i hidrogeoquímica del carst. És membre de l'Associació Internacional d'Hidrogeología, de la Societat Geològica d'Espanya i de l'Associació Espanyola per a l'Ensenyament de les Ciències de la Terra.

Durant l'acte de presa de possessió, celebrat en el despatx rectoral, Manuel Palomar va agrair una vegada més la implicació d'Andreu amb la Universitat d'Alacant, i va aprofitar per a demanar-li que col·laborara en el procés d'estudi i diagnòstic de les estructures universitàries en el qual es troba immersa la institució, “amb l'objectiu d'optimitzar-les i fer-les més eficaces”.

José Miguel Andreu comptarà amb la doctora en Biologia, Idoia Garmendia, com a secretària del Departament. Entre les línies de recercad’aquesta destaquen l'anàlisi fisiològica i nutricional de cultius, l'estudi dels factors ecofisiològiccs que regeixen la producció vegetal i l'ocupació de les micorizes arbusculars com a bioprotectores i biofertilitzants. És autora d'una dotzena d'articles científics indexats en el JCR-ISI i ha presentat contribucions en congressos d'àmbit nacional i internacional.

En l'acte de presa de possessió, el nou director va estar acompanyat per un gran nombre de companys del Departament.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464