Saltar apartados

La UA i el Lucentum Alacant presenten el campus bilingüe Lucentum College

Simultanejarà l'aprenentatge d'idiomes i la pràctica esportiva en un context d'immersió lingüística

 

Alacant, 16 d'abril de 2013

El Lucentum Alacant està preparant el Campus Lucentum College amb l'estreta col·laboració de la Universitat d'Alacant. Aquest campus serà una nova concentració de jugadors i jugadores que podran aprendre idiomes mentre practiquen bàsquet. Aquest matí ha tingut lloc la presentació del Lucentum College amb la presència del president del Lucentum, Luis Castillo; el rector de la UA, Manuel Palomar; el director de Pedrera del Lucentum, Óscar Urios; i la directora d'Administració del Centre Superior d'Idiomes de la UA, Covadonga Ordóñez.

El president del Lucentum ha agraït la predisposició que sempre ha tingut la UA amb les activitats del Lucentum. %u201CPer a nosaltres és com presentar un fitxatge i est un gran fitxatge per a nosaltres. En aquesta nova etapa en el Lucentum ens marcàvem el repte de per on créixer i creiem que podem créixer per la UA. S'està donant un feeling total entre la UA i el Lucentum i açò es nota per exemple en el que avui presentem. La UA és la Universitat de tots a Alacant i especialment m'agrada aquesta relació%u201D, ha assenyalat el mandatari lucentino.

Castillo ha volgut destacar també l'èxit que ha tingut l'últim campus del Lucentum de Setmana Santa i ha agraït al grup de treball d'aquest campus el seu interès i el seu esforç per que tot isquera bé: "Vam fer un campus en Setmana Santa i vaig rebre moltes felicitacions, més que quan vam ascendir fa uns anys, i açò és gràcies a l'equip de treball que tenim, que amb aquest nou campus que presentem volia fer un pas més enllà. Fa uns mesos Óscar Urios i el seu equip van presentar una idea que em sembla perfecta. Com a pare em sembla una idea genial unir estudis, anglès, esport, bàsquet, universitat... és perfecte per a estiu".

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha destacat la innovació d'aquest campus i les possibilitats que pot oferir tant al Lucentum com a la UA. "Em sembla una iniciativa innovadora i estratègicament ben argumentada", ha comentat i ha afirmat que aquest campus, en el qual podrem tenir estudiants d'anglès o espanyol, va a permetre atraure a jugadors de bàsquet i també a estudiants que volen aprendre idiomes. D'ací el caràcter innovador d'aquest campus: d'una banda nosaltres posem el nostre CSI perquè impartisca les classe, les nostres instal·lacions i també el nostre grup de recerca d'alt rendiment esportiu reconegut internacionalment i que demostra aqueix caràcter també innovador, i d'altra banda, el Lucentum posa tota la part esportiva, amb un cos tècnic amb entrenadors experimentats de LEB i ACB", ha explicat el rector.

Palomar també ha matisat la importància d'unir esport i estudis, una relació que pot ser molt profitosa tant per a estudiants i jugadors com para ambdues institucions: "Aquest campus ha de permetre-li al Lucentum tenir aqueix aparador a nivell internacional i nacional, captar jugadors de basket i de pedrera i també socis; i d'altra banda, nosaltres el que pretenem és que siga un factor de captació per a estudiants per a la UA. Quan se'ns va proposar des del Lucentum ens va semblar una gran idea. Tenim unes instal·lacions ben preparades. Crec que l'esport ha de ser un valor que als nostres estudiants els capacite per a tenir aqueixa formació integral i aquesta relació és important per a la UA i per al Lucentum i pretenem portar quantes més relacions millor".

El Centre Superior d'Idiomes és una part molt important dins d'aquest campus, ja que seran els seus docents els que s'encarreguen de formar als jugadors i jugadors en anglès o espanyol. La directora d'Administració del CSI de la UA, Covadonga Ordóñez, ha destacat la importància d'aquesta relació deporte-idiomes. "La Universitat d'Alacant diposita la seua confiança per a la formació en idiomes i ara també podem col·laborar amb el Lucentum aportant, des de la nostra humil experiència, el nostre granit d'arena perquè els estudiants i els jugadors milloren el seu nivell d'idiomes. Crec que és una col·laboració molt interessant i que farà felices a molts pares perquè aquest campus té d'una banda el que els pares volen, que és aprendre idiomes, i el que els alumnes somien, que és jugar algun dia en un equip com el Lucentum", ha relatat Ordoñez.

El director de Pedrera del Lucentum, Óscar Urios, s'ha mostrat molt optimista amb aquest campus que pretén ser bilingüe en tots els sentits. "La novetat és que pretenem que siga completament bilingüe, que els jugadors que parlen anglés o espanyol estiguen en continu contacte, formant grups bilingües tant en els entrenaments, com en les hores de menjar o sopar, en les habitacions... per a fomentar, a més del bàsquet, que l'idioma siga el més important", ha matisat.

El Campus tindrà lloc del 19 al 28 de juliol de 2013 i a més de comptar amb classes d'idiomes, pràctica del bàsquet i estudis antropométricos per part del Centre d'Estudis Olímpics de la UA, tindrà activitats d'oci i excursions a diferents parcs temàtics i llocs emblemàtics de la província d'Alacant.

Les inscripcions del campus ja estan obertes en www.cblucentum.com i està destinat a xiquets i xiquetes entre 13 i 19 anys. Els preus, que oscil·len entre els 470 i 750 euros, comprenen dues possibilitats, intern o extern, i es poden fraccionar en diversos pagaments. Com ha destacat el director de Pedrera del Campus, amb aquests preus "cerquem ajustar-nos al màxim sense cercar un benefici econòmic, sinó intentar obrir-ho a la major possibilitat de jugadors d'Espanya i d'Europa que vulguen venir". El gruix de les instal·lacions on es realitzaran els entrenaments i les classes d'idiomes serà en la Universitat d'Alacant i la residència per a externs estarà situada just al costat de la mateixa; a més, durant tot el campus es disposarà de fisioterapeuta i servei mèdic, així com de totes les necessitats per a completar deu dies de bàsquet a un alt nivell d'exigència.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464