Saltar apartados

El rector de la UA i president de la CRUV inaugura el VI Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament

Organitzat per les cinc universitats públiques valencianes, s'inaugura demà en la UPV

Alacant, 23 d'abril de 20013

El rector de la Universitat d’Alacant i president de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUV), Manuel Palomar, inaugura demà dimecres, 24 d’abril, la sisena edició del Congrés Universitat i Cooperació, que tindrà lloc fins al pròxim 26 d’abril a la Universitat Politècnica de València. Sota el lema “Desenvolupament humà i universitat”, el congrés tindrà com a eix vertebrador el desenvolupament humà. L’objectiu final del congrés és analitzar el paper de les universitats a l’hora de promocionar aquest concepte de desenvolupament des de la investigació, la formació i el compromís de la institució universitària en la lluita contra la pobresa i la desigualtat.

A partir de l’experiència d’edicions anteriors (Valladolid, 2001; Múrcia, 2004; Madrid, 2006; Barcelona, 2008 i Cadis, 2011), el Comitè Universitari Valencià de Relacions Internacionals i Cooperació (CUVRIC), format per les cinc universitats públiques valencianes, pren el relleu en l’organització d’aquesta edició, que serà un espai de trobada i de reflexió sobre els reptes, els desafiaments i les oportunitats als quals ha de fer front la cooperació universitària per al desenvolupament.

La universitat s’ha consolidat en els últims anys com un actor reconegut dins del sistema de cooperació al desenvolupament. La seua especificitat la fa dipositària d’un gran potencial amb el qual ampliar les opcions de les persones per a configurar el seu destí. En aquest sentit, segons assenyala el vicerector de Cooperació i Relacions Internacionals de la Universitat d’Alacant, Juan Llopis, “tot i la complicada situació actual, les universitats no hem deixat d’invertir en cooperació, però necessitem, i així ho demanem, que hi haja més reconeixement per part de les administracions públiques al nostre paper com a agents directes en aquest camp”.

D’aquesta manera, el VI Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament s’estableix com un espai de trobada, anàlisi i reflexió sobre el treball que estan fent les universitats. Les 73 comunicacions i els 71 pòsters seleccionats, que involucren centenars d’investigadors, com també les experiències d’educació per al desenvolupament que s’estan duent a terme per a formar i sensibilitzar les nostres comunitats universitàries i la població en general, són el millor testimoni de l’avanç de les universitats a favor del desenvolupament humà.

A més, el congrés comptarà amb la participació d’experts que aportaran experiència i coneixement. Melanie Walker de la Universitat de l’Estat Lliure de Sud-àfrica obrirà el congrés amb la ponència “Desarrollo humano y justicia social”. Koldo Unceta, de la Universitat del País Basc; Alejandra Boni, de la Universitat Politècnica de València i Asunción Lera St. Clair, del Centre per a la Investigació Internacional del Clima i del Medi Ambient de la Universitat de Bergen, obriran el debat sobre les polítiques universitàries, l’educació per al desenvolupament i la investigació, respectivament. Tancarà el congrés Des Gasper, de l’Institut Internacional d’Estudis Socials de la Universitat Erasme de Rotterdam amb la conferència “Desarrollo humano y universidad”.

 

Programa detallat

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464