Saltar apartados

La Facultat de Ciències de la Salut reivindica la recuperació de tradicions culinàries i la dieta mediterrània

 

Alacant, 30 d'abril de 2013

Amb l'objectiu d'aconseguir una gastronomia i cultura alimentària saludables, la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant continua amb el cicle de conferències sobre restauració col·lectiva, educació en alimentació i nutrició, gastronomia i salut. Així, el pròxim dijous 2 de maig, a les 18.30 h, en l'aula 2 d'aquesta mateixa Facultat, Joan Quiles, coordinador de l'Àrea de Nutrició Comunitària del Centre Superior de Recerca en Salut Pública (CSISP) de València i cap de la Unitat d'Educació per a la Salut de la Conselleria de Sanitat, parlarà en la seua conferència sobre si “¿Es posible la educació alimentaria y nutricional en la restauración colectiva? Comensalidad, cultura y nutrición adecuada”.

L'objectiu d'aquesta sessió serà impulsar una cultura alimentària saludable des de centres de restauració col·lectiva. Menjadors infantils, universitaris, restaurants, etc. són “un escenari idoni per a fer activitats de promoció de la salut, per la qual cosa analitzaré aquest procés i compartiré molts exemples d'accions que ja s'estan duent a terme des d'administracions públiques”, hi apunta Quiles. “Una de les primeres premisses que cal tenir en compte és una bona oferta dels menús incloent-hi, per exemple, fruites o pans integrals, o afegir en les cartes la informació nutricional dels aliments”, assegura l'expert en salut pública.

Les jornades, que van començar el passat 18 d'abril i s'estendran fins al pròxim 29 de maig, pretenen subratllar la importància de la restauració col·lectiva per a la consecució d'una gastronomia saludable. Així mateix, aposten pel desenvolupament d'una cultura de l'alimentació i per la manera com compartim els aliments a través de la recuperació de tradicions culinàries i models alimentaris com la dieta mediterrània.

Tal com apunta Josep Bernabeu, director del Departament d’Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència de la UA, “el cicle està adreçat fonamentalment a estudiants de Nutrició, però pot assistir-hi qualsevol persona interessada en la matèria, particularment els que treballen en el món de la restauració i la cuina”.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464