Saltar apartados

La UA crea, junt amb l'Institut Bernabeu i la Fundació d%u2019aquest, una càtedra de medicina reproductiva

 

Un moment de la signatura del conveni entre Manuel Palomar i Rafael Bernabeu. Imatge de la reunió a la qual han assistit l'equip de direcció mèdic i investigador de l'Institut Bernabeu i de la UA.

 

Alacant, 30 d'abril de 2013

“Impulsar la recerca forma part del nostre genoma, per la qual cosa aquesta col·laboració amb la Universitat d'Alacant és essencial per a generar recerca i coneixement en la nostra província”. Amb aquestes paraules explicava Rafael Bernabeu, director de l'Institut Bernabeu, la importància del conveni que s'ha signat aquest matí en el despatx del rector entre l'Institut i la Fundació que presideix i la Universitat d'Alacant, per a crear la càtedra de Medicina Reproductiva. Segons el rector, Manuel Palomar, aquesta nova càtedra està cridada a ser “un espai d'innovació i avantguarda en ciència i recerca, una gran aliança que ens col·loca en llocs d'avantguarda en medicina de la reproducció de la qual l'Institut Bernabeu i la seua Fundació són capdavanteres a nivell internacional”.

Palomar ha recordat que la col·laboració entre les dues institucions es remunta a l'any 2005. En aquest sentit, Bernabeu ha explicat que "a més d'establir sinergies que ens permetran utilitzar l'enorme potencial investigador i tecnològic de les dues institucions, la part bona que té la nostra càtedra és que no parteix de zero, fa vuit anys que treballem en projectes conjunts que han donat llum publicacions científiques de primer nivell i l'any passat ens van concedir el segon premi de recerca de la Societat Nord-americana de Medicina Reproductiva, on competíem amb més de 500 projectes de tot el món”. Bernabeu ha assegurat que anar de la mà de la UA “és un orgull i és un repte, un desafiament”.

El rector ha explicat que la pròxima acció abans de la presentació oficial de la càtedra és la publicació de la convocatòria per a triar la persona que la dirigirà.

A l'acte de la signatura del conveni han assistit l'equip de direcció mèdic i investigador de l'Institut Bernabeu: José Antonio Ortiz, director del departament de Biologia Molecular; Belén Lledó, directora científica de Biotech; Jorge Ten, director de la Unitat Operacional de Biologia de la Reproducció, i Joaquín Llácer, codirector de medicina reproductiva. Per part de la Universitat d'Alacant hi han participat les vicerectores de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro, i la d'Estudis, Formació i Qualitat, Cecilia Gómez, així com la Secretària General, Aránzazu Calzada, de qui depenen les càtedres universitàries.

 

Reproducir v%uFFFDdeo
 
Reproducir v%uFFFDdeo
Declaracions de Rafael Bernabeu.   Declaracions del rector.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464