Saltar apartados

Samsung finança un projecte liderat per la UA per a desenvolupar llum OLED

Alacant, 3 de desembre de 2013

El programa Samsung Global Research Outreach (GRO) ha finançat amb 100.000 dòlars el projecte Botton-up computational desing of efficient blue-emitting materials for OLEDs, destinat a desenvolupar, amb simulacions computacionals, materials nous que puguen incrementar l'eficiència, estabilitat i els cicles de vida dels díodes de llum (OLED).

La proposta, presentada pel Departament de Química Física de la UA, compta amb la col·laboració d'investigadors pertanyents a la Universitat de Mons (Bèlgica) i la Universitat de Bolonya (Itàlia), i és l'única iniciativa espanyola que s'ha fet lloc en una llista de guardonats en què figuren grups procedents d'institucions de prestigi internacional com el Massachussets Institute of Technology (MIT), la Universitat d'Oxford o la Universitat de Standford.

"Un díode orgànic d'emissió de llum, també conegut com OLED (acrònim de l'anglès: Organic Light-Emitting Diode), és un díode que es basa en una capa electroluminiscent formada per una pel·lícula de components orgànics que reaccionen, a una determinada estimulació elèctrica, generant i emetent llum per si mateixos", explica el professor Juan Carlos Sancho García, professor del Departament de Química Física i coordinador del projecte.

"Tot i que no són tan eficients com els díodes emissors de llum convencionals (LED), els díodes orgànics emissors de llum (OLED) compten amb una sèrie d'avantatges, entre les quals hi ha un cost de producció més baix, millors angles de visió, més lleugeresa i la possibilitat d'aplicar-se sobre superfícies flexibles, de manera que siga factible obtenir llums o pantalles de televisió que es puguen enrotllar i guardar a la butxaca" afig el professor Sancho.

Per a produir OLED amb materials eficients i menor cost, els investigadors de la UA tenen com a missió estudiar, mitjançant simulacions computacionals de la forma més precisa i realista possible, les característiques de nous materials. El projecte tindrà una durada d'un any, amb la possibilitat d'ampliar la col·laboració fins a tres anys més.

 

El programa Samsung Global Research Outreach (GRO)

El programa Samsung GRO és un concurs anual de propostes de recerca obert a totes les universitats del món, que cerca projectes innovadors que generen un gran impacte científic i que puguen ser rellevants en una de les 14 àrees que engloba el concurs, entre les quals hi ha l'enginyeria biomèdica, les TIC aplicades a la medicina, l'energia, els nous materials o les ciències computacionals, àrea en què s'ha presentat el projecte de la UA.

A través d'aquest programa, el Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) recull i avalua, en funció de la novetat que comporten, totes les idees presentades. Samsung utilitza un model de patrocini anomenat gift que consisteix en la inversió, per part de l'empresa, d'una donació econòmica a diversos grups de recerca, per a desenvolupar patents o estudis conjunts. En l'àmbit internacional, hi ha poques empreses que duguen a terme aquesta modalitat de patrocini, entre aquestes empreses hi ha, a més de Samsung, Google, Intel i Cisco Systems.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464