Saltar apartados

Un estudi de la UA conclou que l'actual normativa legal permet un bon control dels acomiadaments col·lectius

Alacant, 2 de desembre de 2013

La regulació legal vigent quant a acomiadaments col·lectius permet l'adequat control, per part dels jutges, de la seua justificació. Així ho manté un estudi de la Universitat d'Alacant, que ha analitzat nombroses sentències recents, des que es va suprimir l'anterior necessitat de l'autorització administrativa. "Aquest pas ha representat un canvi de model molt important", indica Fernando Ballester Laguna, autor de l'estudi.

Aquest professor de Dret del Treball de la UA ha publicat la seua investigació en el llibre La impugnación del despido colectivo””, redactat arran dels canvis produïts en aquest àmbit des de 2010, els quals entre 2012 i 2013 es van reforçar. Ara la llei determina que siguen els tribunals de la via laboral els que aproven els acomiadaments col·lectius, als quals es continua anomenant popularment ERO (expedient de regulació d'ocupació), un terme avui inadequat, segons explica Ballester.

El llibre afirma que la regulació actual té molt poc, o res, a veure amb els precedents normatius. Abans, quan era preceptiva l'autorització administrativa, eren nombroses les impugnacions i, en general, els expedients acabaven en els tribunals del contenciós administratiu. Ara l'aprovació depèn de l'estructura més complexa de la via social en els tribunals i la tendència és a la disminució de les impugnacions.

Adverteix l'autor que en l'entorn europeu no és habitual l'autorització administrativa dels acomiadaments col·lectius i, de fet, a Espanya "la seua desaparició ja havia començat a ser un fet per a la modificació de les condicions de treball; no em sembla que aquesta desaparició siga dramàtica". Ara la flexibilització introduïda la fa més assolible, "però l'aspecte important és la garantia que allò que fa l'empresari ho fa correctament, i jo crec que hi ha un control rigorós de la legalitat amb què s'aplica".

El nou règim legal fa que la tramitació judicial siga més complexa a partir de cert llindar de treballadors afectats. Ara, quan l'empresari pren la decisió de suprimir llocs de treball, ha de complir abans una sèrie de requisits per a ser aprovada pel jutge, segons assenyala Fernando Ballester. El principal és que l'acomiadament estiga justificat pels problemes de l'empresa, i la conjuntura actual demostra que són moltes les que que estan travessant grans dificultats reals, però també s'exigeix que la negociació prèvia preceptiva entre l'empresa i els representants dels treballadors haja sigut seriosa, que s'haja intentat de debò minorar les conseqüències i cercar mesures menys dràstiques. Fernando Ballester posa com a exemple que els criteris de selecció dels afectats no hagen sigut subjectius, que hi haja una autèntica correlació entre les necessitats de l'empresa per a superar la situació i els llocs de treball que es vegen afectats. "En una paraula, no es pot intentar aprofitar les circumstàncies per a acomiadar a dit", assenyala l'autor. Una altra causa que pot motivar una decisió contrària del jutge és que la documentació presentada (fiscal, comptable, informes…) no complisca els requisits exigits.

Les dades recollides per l'autor evidencien la gran conflictivitat durant el període analitzat, reflectida en el creixement del nombre de procediments, que ha augmentat durant els set primers mesos d'enguany, amb un augment del 6 % en només aquest període, però que també evidencia una certa contenció, ja que s'allunya de l'anterior 22 % d'augment anual de les tramitacions. D'altra banda, està creixent la proporció dels acomiadaments col·lectius que acaben en acord abans d'arribar a judici, la qual cosa implica que també en seran menys les impugnacions.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464