Saltar apartados

Els estatuts de l'antiga universitat i la carta fundacional, emblemes d'Oriola en la UA

Monsenyor Murgui destaca els assoliments i les perspectives de futur de la Càtedra Loaces en el diàleg entre fe i raó

Manuel Palomar recorda l'herència de dos segles d'història universitària en la província

 

Alacant, 20 de desembre de 2013

El bisbe de la diòcesi d'Oriola-Alacant, monsenyor Jesús Murgui, i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, han inaugurat aquest matí els símbols que representaran Oriola en l'exposició “Emblemes de les nostres Seus de la UA”. Tal com ha explicat Palomar, amb la inclusió d'aquest record en la mostra “es reforça la importància de la Càtedra Arquebisbe Loaces, amb seu en el col·legi de Santo Domingo, gràcies a la qual es materialitza l'herència històrica de l'antiga universitat pontifícia i reial d'Oriola per part de la UA”.

Els símbols donats en aquesta ocasió són dues edicions facsímils d'edició limitada: el Llibre dels repartiments dels terres entre vehins de la Molt Noble i Leal e Insigne Ciutat d’Oriola, una obra datada en el segle XIV que està considerada l'acta fundacional de l'Oriola actual i que ha sigut donada per l'Ajuntament. L'altre facsímil és l'Estatuto del Colegio de Predicadores, del segle XVI, un símbol que en paraules de Murgui, “és molt significatiu perquè arreplega els estatuts, la reglamentació i la vida interna de l'antiga universitat que reflecteix amb paraules la vida d'una institució durant quasi dos segles”.

Durant l'acte, que ha comptat amb la presència de diferents autoritats acadèmiques i eclesiàstiques, el rector ha anunciat la celebració, durant el pròxim mes d'abril, de la investidura de dos doctors honoris causa en la seu d'Oriola, en un intent de donar visibilitat i posar en valor les activitats de la Càtedra i el llegat de l'antiga universitat. Per la seua banda, monsenyor Murgui ha fet una detallada exposició de les activitats de formació i recerca dutes a terme per la Càtedra Arquebisbe Loaces tant a Oriola com en la Seu d'Alacant i ha assenyalat tant els assoliments com “les possibilitats i perspectives de futur”. “Ens queda pendent -ha dit- actualitzar els nostres compromisos perquè, fidels a l'esperit amb el qual va ser creada, la Càtedra continue sent l'òrgan que facilite el diàleg de la fe cristiana amb la cultura, un diàleg sense el qual la fe queda descarnada i la raó s'empobreix”.

 

Reproducir
Reproducir
Tall de veu de Manuel Palomar Tall de veu del bisbe d'Oriola

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464