Saltar apartados

L'exposició "Art en petites dosis" s'inaugura en la Seu Ciutat d'Alacant a benefici de la Despensa Solidaria

Aquesta iniciativa solidària reuneix obres cedides per quinze artistes alacantins. La recaptació que s'obtinga de les vendes es destinarà íntegrament a la Despensa Solidaria

 

Alacant, 16 de desembre de 2013

Les obres donades per quinze artistes alacantins conformen l'exposició solidària “Art en petites dosis” que s’inaugurarà el pròxim dimecres 18 de desembre, a les 20.15 h, en la Seu Ciutat d'Alacant de la UA. La venda de les obres exposades, cedides altruistament pels autors, anirà destinada íntegrament a la Despensa Solidaria, una iniciativa que intenta alleujar des del voluntariat, la situació de persones que viuen moments d'extrema necessitat.

Els artistes Adrián Carrillo, Conchi Romero, María Dolores Mulá, Jesús Zuazo, Miguel Bañuls, Juanjo Hernández, Pepe Calvo, Juan Ais, Jaime Marzal, Xavi García, Javier Lorenzo, Dolores Balsalobre, Javier Pastor, María Chana i Vicente Rubio Tarifa participen en aquesta exposició solidària.

 

La Despensa Solidaria

El 18 d'octubre de 2013 la Despensa Solidaria es va incorporar a la xarxa de distribució del Banc d'Aliments d'Alacant, entitat integrada en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia 2012).

La Despensa Solidaria d'Alacant és un associació sense ànim de lucre formada per voluntaris que treballen per intentar alleujar la situació de persones que viuen moments d'extrema necessitat. Tots els integrants de l'equip de la Despensa Solidaria ofereixen la seua ajuda de forma completament altruista sense percebre altra recompensa que la satisfacció d'ajudar a crear un món més just i solidari, lliurant menjar a qui no en té, atenent les famílies que passen fam. Des de l’inici en 2009 han ajudat més de 10.000 persones i han repartit prop de 210.000 quilos de menjar.

L'associació compta amb un registre oficial d'usuaris elaborat a partir dels informes emesos pels treballadors socials dels centres públics oficials. Sobre la base del nombre de membres que componen la unitat familiar i els mitjans disponibles, s'estableix un programa d'ajuda en forma d'aliments de primera necessitat com pasta, arròs, llentilles, cigrons, fesols, oli i altres productes bàsics com els d’higiene. Els repartiments es fan cada dimecres en el local social de la Despensa Solidaria i cobreixen setmanalment les necessitats d'unes 40 famílies, amb un total de 200 persones.

A més de l'alimentació, l'organització també porta avant altres projectes, com “Vente a hacer los deberes”, un projecte que naix a l'octubre de 2011 amb el ferm propòsit de contribuir a la integració dels fills d'immigrants a través d'una àrea tan important com és l'educació.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464