Saltar apartados

La UA i l'Ajuntament d'Alacant estrenyen els llaços amb la cessió d'una obra d'Eusebio Sempere a la galeria Emblemes de les nostres Seus

 

 

 

Alacant, 18 de desembre de 2013

Una piràmide de l'artista Eusebio Sempere, en representació de la ciutat d'Alacant com a seu universitària, ja forma part de la galeria Emblemes de les nostres Seus de la Universitat d'Alacant. L'obra, adscrita a la col·lecció del Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA), és una escultura d'acer inoxidable amb base giratòria amb unes mesures de 34,5x21x21 centímetres.

Durant l'acte d'inauguració, que ha tingut lloc aquest matí en el vestíbul de l'edifici de Rectorat i Serveis Generals del Campus de Sant Vicent, el rector, Manuel Palomar, ha agraït a l'Ajuntament d'Alacant la cessió de l'escultura que “per a nosaltres és molt important i, que a més, mostra aquest compromís i aquest patró generador de sinergies que la UA manté amb la ciutat d'Alacant i amb la nostra seu”.

Per la seua banda, l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, ha ressaltat la trajectòria de l'escultor, pintor i artista gràfic des que el 4 de gener de 1984 la UA el va investir doctor honoris causa, com a màxima distinció, per la seua excel·lent contribució a l'art. “Sempere és una important figura per a la ciutat d'Alacant i sabem que no perdem una de les grans joies del MACA, sinó que és una fragment més per a divulgar i comunicar la cultura alacantina amb l'ajuda d'una institució referent, la Universitat d'Alacant”.

Abans de la inauguració de l'obra, les dues institucions han signat un contracte de cessió per al dipòsit temporal de la Pirámide d'Eusebio Sempere.

Tot l'equip de govern de la UA, el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Miguel Valor, la directora del MACA, Rosa Castells, i la directora de la Seu d'Alacant, Josefina Bueno, han acompanyat els seus representants durant l'acte.

Escultures, facsímils, objectes de la tradició popular, etc., fragments d'història representats de les formes més diverses han sigut triats per cadascuna de les vuit seus universitàries amb què, a més del jaciment de l'Alcúdia i les tres estacions biològiques de Santa Pola, la Font Roja i Ibi, estaran representades en la galeria Emblemes de les nostres Seus.

 

 

Reproducir

 

 
Reproducir
Tall de veu de Manuel Palomar Tall de veu de Sonia Castedo

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464