Saltar apartados

La UA imparteix un Curs de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià, Anglès i Francès

 

Alacant, 23 de desembre de 2013

La Universitat d'Alacant ha posat en marxa el  Curs per a la Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià, Anglès i Francès, que habilita per a impartir docència en les tres llengües curriculars en què es pot obtenir la capacitació. La UA és la primera universitat valenciana que ofereix la formació per a obtenir la capacitació en anglès i en francès. 

El curs té quatre assignatures de sis crèdits en què s'estudiarà el sistema educatiu valencià i europeu i la planificació lingüística, el  tractament integrat de llengües i continguts, les TIC en l'aula per al tractament integrat de llengües i continguts, i una assignatura de llengua d'especialitat, que pot ser la catalana, l'anglesa o la francesa.

Aquestes assignatures tracten els objectius i continguts de l'Annex II de l'Ordre 17/2013 de la Conselleria d'Educació que regula la Capacitació per a l'Ensenyament  en Valencià, Anglès i Francès en el sistema educatiu valencià.

La Capacitació per a l'Ensenyament consta d'una competència professional que es cobreix amb les quatre assignatures del Curs de Capacitació de la UA i l'acreditació del nivell C1 si es vol la capacitació en valencià, i el B2 en anglès o francés si es vol obtenir la capacitació en aquestes llengües.

La capacitació en una determinada llengua habilita per a impartir docència en aquesta llengua als ensenyants del sistema educatiu valencià, balear i català, i per a l'ensenyament d'aquesta llengua en infantil i primària.

La Universitat d'Alacant ha fet un esforç per a oferir un curs que ha vist desbordades les expectatives prèvies i que permeta obtenir la Capacitació en les tres llengües curriculars en què es pot obtenir la Capacitació. És la primera universitat valenciana que ofereix la formació per a  obtenir la capacitació en anglès i en francès.

El Curs de Capacitació de la UA l’imparteixen professors dels departaments de Filologia Anglesa, Filologia Catalana, Filologies Integrades, Didàctica  General i Específiques, i Innovació i Formació Didàctica, i el dirigeix el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística. Unes assignatures seran presencials divendres a la vesprada i dissabte al matí, i les altres s'impartiran a distància a través d'una plataforma Moodle.

A més de les assignatures de llengua d'especialitat, que cadascuna s'imparteix en  la llengua corresponent, la resta d'assignatures s'impartiran unes en  valencià i altres en anglès. El curs va començar divendres passat, 13 de desembre, i acabarà el dissabte 15 de març.

 

Més informació

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464