Saltar apartados

La Universitat d'Alacant dóna la maqueta d'un projecte de l'arquitecte Pérez Piñero

 

 

 

Alacant, 17 de decembre de 2013

La cúpula per al velòdrom d'Anoeta que va projectar el prestigiós arquitecte Emilio Pérez Piñero, però que no va arribar a construir-se, reviu ara en forma de maqueta gràcies al treball de dos alumnes de la Universitat d'Alacant. Ana Melgarejo López i Rafael Zarza García, estudiants d'Arquitectura, n’han sigut els autors, i aquest matí la seua obra es lliurarà a la fundació que porta el nom d'aquest arquitecte en un acte celebrat en l'Escola Politècnica Superior (EPS).

La maqueta, que millora una d’anterior del museu de la Fundació Emilio Pérez Piñero, recrea el projecte experimental d'aquest cèlebre professional, mort en 1972 en accident de trànsit. Emilio Pérez Piñero és conegut internacionalment per les seues aportacions i la seua inventiva en el disseny d'estructures lleugeres. Va aportar en aquest camp grans avanços en estructures desplegables i va rebre nombrosos guardons al llarg de la seua vida.

La maqueta s’ha lliurat a la Fundació en un acte presidit pel vicerector de Campus i Sostenibilitat de la UA, Rafael Muñoz, i amb la presència d'Emilio Pérez, director de la Fundació. S'ha celebrat en el despatx del director de l'EPS, Juan Andrés Montoyo, amb l’assistència del professor que ha dirigit el treball dels alumnes, Antonio Maciá, a més d'altres representants de l'Escola.

De l'abast dels projectes d'aquest arquitecte dóna idea que la NASA estudiara en 1969 la possibilitat de construcció d'hivernacles en la Lluna a partir d'una estructura modular automàtica desplegable de Pérez Piñero, i l'exèrcit nord-americana mostrara interès per les seues cúpules per a un projecte en l'Antàrtida, segons indica la web de la Fundació.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464