Saltar apartados

La UA aposta per accions que milloren la inclusió social a través dels beneficis de les Ciutats Intel·ligents

El pròxim dilluns 16 de desembre, investigadors i empresaris es reuneixen en una jornada organitzada per la Càtedra Telefónica-Universitat d'Alacant

 

Alacant, 12 de desembre de 2013

Amb l'objectiu de minimitzar les barreres físiques, cognitives i contribuir a la integració de persones en risc d'exclusió, la Universitat d'Alacant presenta la jornada Ciutats intel·ligents: beneficis per a la inclusió social.

A través de l'anàlisi de conceptes com sostenibilitat, tecnologies de la informació i comunicació, l'ús compartit de béns i recursos, etc., des d'una perspectiva multidisciplinària i pràctica, la UA tractarà els beneficis econòmics i socials de les Ciutats Intel·ligents o Smart City. Per a això, s'explicaran els mecanismes per a fer-ho utilitzant les últimes tecnologies amb l'objectiu de fer-les més eficients tant ambientalment com econòmicament i, que a més, servisquen per a millorar la inclusió social i la igualtat en la societat.

Tal com apunta Antonio Ferrández, director de la Càtedra de Telefónica en la Universitat d'Alacant, organitzadora de l'esdeveniment, “una de les accions dins d'una ciutat intel·ligent seria aplicar-hi la tecnologia per a crear sistemes de localització i guia per a millorar el desplaçament de les persones invidents”.

La jornada arrancarà amb la intervenció de Francisco Maciá, vicerector de Tecnologies de la Informació de la UA, amb l'anàlisi del terme Smart University. La seua proposta és adaptar una Smart City a la institució acadèmica amb l'objectiu d'augmentar la qualitat de la comunitat mitjançant l'ús intensiu i sostenible de les tecnologies de la informació.

Per la seua banda, Raquel Morito, responsable d'Administració Local i Turisme en Màrqueting AAPP en Telefónica, presentarà la RECI (Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents) i alguns dels projectes de Smart City referents a nivell nacional com el fet a Santander.

L'iPavement que permet que policia, urgències i bombers monitoricen la ciutat i siguen capaços de predir com -per exemple- han de mobilitzar una manifestació o acudir a un concert, és un altre dels aspectes que analitzarà Félix Navarro, director general de Vía Inteligente. A més, Ignacio Alcalde, vicepresident de Fundación Metrópoli, parlarà d'algunes de les més avançades ciutats del món que estan aplicant amb èxit estratègies urbanes innovadores.

En el marc empresarial, Juan Carlos Trujillo, director del grup de recerca Lucentia de la UA, explicarà les característiques i beneficis dels Quadres de Comandament Integrals (CMI, Balanced Scorecard). Una eina d'administració d'empreses que mostra contínuament quan una companyia i els empleats aconsegueixen els objectius definits pel pla estratègic.

Finalment, Manuel Ferrández, vicerector d'Internacionalització i Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Politècnica de Cartagena, presentarà l'aplicació de la Intel·ligència Ambiental i teleassistència de segona generació per a augmentar el nivell d'independència i allargar l'estada en la llar de persones majors o depenents aconseguint que estiguen ateses de manera permanent. 

Emmarcat dins de les activitats de la Càtedra Telefónica-Universitat d'Alacant “Impacte de les Tecnologies del Llenguatge Humà en la inclusió social”, la jornada tindrà lloc el pròxim dilluns 16 de desembre en la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior I, de 10.00 a 15.00 h.

L'assistència és gratuïta, fins a completar l'aforament de la sala, amb inscripció prèvia en l'enllaç.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464