Saltar apartados

Antonio Gutiérrez inaugura les VI Jornades sobre l'Estat del Benestar de la UA

Hi participaran Ángel Gabilondo, Margarita León i Antoni Castells entre d'altres

Alacant, 5 de febrer de 2013

Estem disposats a renunciar al principal signe d'identitat de l'Europa contemporània? Salvador Salort, professor de la Universitat d'Alacant, opina que no i, per a insistir en el tema, ha engegat les VI Jornades sobre l'Estat de Benestar que s'inauguren demà amb la conferència de l'exsecretari general de Comissions Obreres, Antonio Gutiérrez. En aquesta ocasió, les Jornades, que tindran lloc cada dimecres fins al 13 de març, estaran dedicades a la memòria del professor Ramiro Muñoz Haedo, mort el passat mes de desembre, i que va ser codirector del projecte des de l'origen en 2004.

La conferència d'Antonio Gutiérrez, amb el títol "La desigualdad, origen i consecuencias de las crisis del capitalismo", comptarà amb la presència del rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar. Totes les conferències del cicle s'impartiran a les 16.10 h a la sala de graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (segona planta de l'edifici).

"Europa s'ha distingit sempre per anar socialment davant de la resta del món", afirma Salort, que assegura que, més que acadèmiques, "es tracta de jornades militants a favor de l'estat del benestar, amb les quals es persegueix conscienciar la ciutadania sobre la importància i conveniència de sustentar-lo".

Periodistes, polítics, acadèmics i investigadors participaran en aquest cicle que, com en anys anteriors, comptarà amb personalitats de la talla de l'exministre d'educació i catedràtic de filosofia, Ángel Gabilondo, l'exconseller d'economia i finances de Catalunya, Antoni Castells, o la investigadora de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita León.

Les Jornades compten amb la col·laboració de la facultat de Dret i el departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials.

 

Programa de conferències:

Dia 6 de febrer.- Inauguració de les Jornades i homenatge al professor Ramiro Muñoz Haedo, amb la intervenció del rector, de Salvador Salort i d'Antonio Gutiérrez.

Conferenciant: Antonio Gutiérrez, exsecretari general de Comissions Obreres: "La desigualdad, origen i consecuencias de las crisis del capitalismo"

Dia 13 de febrer.- Conferenciant: Margarita León, sociòloga, investigadora en l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona: "Recortes, reequilibrios y retrocesos: ¿Qué futuros para el Estado del Bienestar?"

Dia 20 de febrer.- Conferenciant: Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País: "Los retos de la sanidad pública: expectativas de salud / expectativas de negocio"

Dia 27 de febrer.- Conferenciant: Ángel Gabilondo, catedràtic de filosofia, Universitat Autònoma de Madrid, exministre d'educació: "La educación y la salud social"

Dia 6 de març.- Conferenciant: Antoni Castells, catedràtic d'hisenda pública, Universitat de Barcelona, exconseller d'economia i finances de la Generalitat de Catalunya: "La crisis y el Estado del Bienestar: ¿Ante un nuevo equilibrio Estado mercado?"

Dia 13 de febrer.- Conferenciant: Antón Costas, catedràtic de política econòmica en la Universitat de Barcelona: "El reto de la postcrisis: reconciliar el capitalismo con la democracia"

 

Currículum d'Antonio Gutiérrez Vegara

-ORIOLA (ALACANT), MAIG, 1951.

-SECRETARI GENERAL DE LA CONFEDERACIÓ SINDICAL DE COMISSIONS OBRERES ENTRE NOVEMBRE DE 1987 I ABRIL DE 2000.

-FUNDACIÓ CAJAMADRID (MARÇ 2001 - GENER 2004): RESPONSABLE DEL PROGRAMA DE COL·LABORACIÓ ENTRE LA FUNDACIÓ CAJAMADRID I LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES DE LA COMUNITAT DE MADRID.

-ENTRE FEBRER DE 2004 I NOVEMBRE DEL MATEIX ANY, FORMA PART DEL GRUP D'ALT NIVELL DE LA COMISSIÓ EUROPEA PER A l'ADEQUACIÓ DE L'ESTRATÈGIA DE LISBOA, PRESIDIT PER L'EXPRIMER MINISTRE HOLANDÉS, VIM KOK I FORMAT PER DOTZE EXPERTS, CADASCUN DELS SEGÜENTS PAÏSOS: SUÈCIA, FINLÀNDIA, ALEMANYA, ÀUSTRIA, REGNE UNIT, FRANÇA, ITÀLIA, POLÒNIA, BÈLGICA, IRLANDA, PAÏSOS BAIXOS I ESPANYA.

-DIPUTAT INDEPENDENT EN LES CANDIDATURES DEL PSOE PER LA CIRCUMSCRIPCIÓ DE MADRID I PRESIDENT DE LA COMISSIÓ D'ECONOMIA I HISENDA DEL CONGRÉS DELS DIPUTATS (MARÇ 2004 - NOVEMBRE 2011).

-DES DE NOVEMBRE DE 2011, UNA VEGADA ESGOTADA L'EXCEDÈNCIA PER CÀRREC PÚBLIC, REINCOPORAT A BANKIA ON EXERCEIX EL SEU TREBALL EN L'ÀREA D'ESTUDIS.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464