Saltar apartados

Arranca a París el projecte Succeed liderat per la Universitat d'Alacant i finançat per la Unió Europea

Destinaran 1,8 milions d’euros a la transferència de coneixement en matèria de digitalització i preservació del patrimoni

Projecte_succeed

Alacant, 7 de febrer de 2013

L'objectiu fonamental de Succeed és "promoure la transferència a l’àmbit productiu dels resultats tecnològics generats per les empreses i centres d’investigació europeus en un camp de gran importància estratègica per a Europa: la digitalització i preservació del patrimoni cultural", explica Rafael Carrasco, director adjunt de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, professor de la Universitat d’Alacant i coordinador del projecte.

Liderat per la Universitat d’Alacant, Succeed ha aconseguit un finançament d’1,8 milions d’euros de la Comissió Europea. El projecte pretén facilitar l’accés del coneixement i l’aplicació dels últims avanços científics i tecnològics en biblioteques, museus i arxius de tot el món. Moltes d’aquestes aplicacions partiran de l’experiència de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i de les investigacions del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la UA.

A més de la Universitat d’Alacant, el consorci del projecte Succeed està format per institucions europees de gran importància internacional com la Biblioteca Nacional de França, la Biblioteca Britànica, la Biblioteca Nacional dels Països Baixos, l’Institut de Filologia Holandesa, l’Institut d’Investigació Fraunhofer, el Centre de Supercomputació de Pozna%u0144, la Universitat de Salford i la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes Saavedra.

Després de mesos d’organització, el consorci es va reunir per primera vegada a París el passat 1 de febrer per inaugurar oficialment la seua activitat. A partir d’ara, segons comenta Carrasco, "s’organitzaran reunions d’experts en digitalització, competicions per a avaluar distintes tècniques, congressos de difusió de resultats i es mantindrà una plataforma informàtica de demostració i avaluació d’eines".

D’aquesta manera, "Succeed contribuirà així a la coordinació dels esforços de digitalització del patrimoni cultural, a l’estandardització dels seus procediments, i proposarà mesures a la Unió Europea per a fomentar la difusió del coneixement a través de centres de competència en digitalització", assegura el coordinador del projecte.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464