Saltar apartados

Arranca en el campus de la UA un estudi de la contaminació lumínica en la província

Cont_LuminicaAlacant, 6 de febrer de 2013

Demà arrancarà en el campus de la Universitat d'Alacant una campanya de mesurament de la contaminació lumínica en la província. Aquesta activitat, organitzada per l'associació universitària d'astronomia Astroingeo, forma part del programa del mes de l'Escola Politècnica. La tècnica que s'emprarà aquest dijous serà observar la lluentor dels satèl·lits artificials.

La campanya consistirà a prendre dades en cada punt fins a 2015 per a veure el grau en què el cel nocturn resplendeix per efecte de la llum artificial que s'hi reflecteix. Els mesuraments es faran en places, carrers o llocs d'interès i en diferents èpoques de l'any i diferents condicions atmosfèriques. Al final s'elaborarà un mapa dels llocs més contaminats, un problema que afecta l'observació del firmament. Per al treball s'empraran quatre mètodes d'observació: explicació del nombre d'estels observats a través d'un determinat cilindre, recompte en zones de cel definides per constel·lacions, utilització d'un mesurador digital de qualitat de cel i, tal com es farà en el campus, comprovació de si la magnitud aparent dels diversos satèl·lits artificials coincideix amb la coneguda per endavant.

Aquesta activitat, coordinada per Enrique Aparicio, professor del Departament d'Expressió Gràfica de la UA, és la que inaugurarà el programa de cites astronòmiques incloses en el mes de la Politècnica. Demà, 7 de febrer, es farà també a la nit l'observació del pas de l'estació espacial internacional i un taller d'astrofotografia, ambdues activitats en l'edifici Politècnica IV. Els dijous posteriors, i fins al dia 28, el programa astronòmic preveu plantada de telescopis, conferències i exposicions.

FOTO: SUSANA MALÓN

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464