Saltar apartados

"Bon sistema sanitari, pronòstic reservat"

Així va concloure Ana Laguna el debat dut a terme en una nova sessió del cicle Seu Oberta

 

Debat_sanitat1   Debat_sanitat2

"Bon sistema sanitari, pronòstic reservat". Així va concloure Ana Laguna, degana de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant, el debat que va tindre lloc la vesprada d'ahir a la Seu d'Alacant dins del cicle Seu Oberta. Un espai d'anàlisi que va comptar amb un ple absolut, diferents opinions en pro i en contra de la privatització de la sanitat pública, i una participació activa dels assistents.

Durant dues hores es va analitzar l'estat de la sanitat pública espanyola, la seua sostenibilitat i solvència, les diferents formes de privatització, i els avantatges i inconvenients dels dos sistemes. Un anar i venir de dades que, segons el punt de vista aportat pels diferents ponents, situava les concessions privades com una solució o com un problema més a l'estat actual del Sistema Nacional de Salut (SNS).

Des del públic, alguns van apuntar la falta d'informació i transparència de les concessions privades, per la qual cosa "és difícil confiar en un sistema privat si no es coneix en mans de qui està". A més, es va puntualitzar que dins d'aquest complex debat és important garantir que "els hospitals complisquen la seua funció docent i investigadora per a oferir una formació contínua i especialitzada". D'altra banda, altres assistents van posar en alça "l'estalvi i garantia de futur que suposen per al SNS les concessions privades".

Durant la trobada van intervenir Elisa Tarazona Ginés, directora d'Organització i Gestió Assistencial del Grup Ribera Salut, Carlos Álvarez-Dardet, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UA, Begoña Bevià Febrer, presidenta de l'Associació de Defensors de la Salut Pública i professora associada de la UA, José María Abellán Perpinyà, professor titular d'Economia de la Salut de la Universitat de Múrcia i Carlos Arenas Díaz, responsable de SEDISA i gerent del Departament de Salut d'Oriola. La taula va estar moderada per Ana Laguna, degana de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA.

Totes les exposicions i materials treballats durant aquesta sessió de l'espai de debat Seu Oberta, estaran disponibles en uns dies en la web de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA.

Debat_sanitat3   Debat_sanitat4

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464