Saltar apartados

Emotiu homenatge al professor Ramiro Muñoz Haedo en la inauguració de les VI Jornades sobre l'Estat del Benestar de la UA

Homenatge1   Homenatge2   Homenaj3
Manuel Palomar va inaugurar les VI Jornades sobre l'Estat de Benestar   Èxit d'assistència a la primera jornada de cicle   Antonio Gutiérrez durant la seua conferència "La desigualtat, origen i conseqüències de les crisis del capitalisme"

Alacant, 7 de febrer de 2013

Amb un merescut i emotiu homenatge al professor de la Universitat d'Alacant Ramiro Muñoz Haedo, que va morir el passat mes de desembre, el rector, Manuel Palomar, va inaugurar les VI Jornades sobre l'Estat de Benestar. En l'acte, celebrat en la vesprada d'ahir en el saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Palomar va destacar el seu gran i activa trajectòria en la UA des de l'any 1997. "Ramiro va ser una persona compromesa com a docent i investigador que, a més, va prendre part del Consell Social de la nostra universitat representant al sindicat de Comissions Obreres per a defensar un ensenyament universitari de qualitat", va insistir.

Per la seua banda, el professor i director de les Jornades, Salvador Salort, es va referir a Muñoz com: "Ramiro i la passió per viure. Entusiasta de la docència, la recerca i de l'agitació sociocultural".

Finalment, el conferenciant d'aquesta primera sessió de les Jornades sobre l'Estat de Benestar, l'ex secretari General de Comissions Obreres, Antonio Gutiérrez, va lloar la "humilitat i intel·ligència" que ho caracteritzaven i que ho van convertir en "el seu gran mestre".

Durant el desenvolupament de la jornada, Gutiérrez va explicar, al replet aforament d'assistents, les desigualtats dutes a terme durant el capitalisme i com aquestes "afebleixen la base social de la democràcia". Així mateix, va insistir en la idea que les desigualtats dutes a terme en moments de creixement, han fet més complexes les desigualtats produïdes en èpoques de crisis.

La pròxima cita del cicle serà el pròxim 13 de febrer amb la intervenció de Margarita León, sociòloga, investigadora en l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la conferència "Retalles, reequilibrios, reculades: ¿Quins futurs per a l'Estat del Benestar?".

 

Enllaç relacionat:

http://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/2013/febrero2013/febrero2013-1-10/antonio-gutierrez-inaugura-las-vi-jornadas-sobre-el-estado-del-bienestar-de-la-ua.html

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464