Saltar apartados

La Càtedra Empresa Familiar de la UA celebra el seu desè aniversari

Des de 2003 més d'1.000 estudiants de 25 titulacions diferents han format part dels seus cursos

catedra_Efamiliar1

Alacant, 6 de febrer de 2013

Centrat en un sector que suposa el 85% del teixit empresarial espanyol, la Càtedra Empresa Familiar de la Universitat d'Alacant va inaugurar, en la vesprada d'ahir, una nova edició del Curse Gestió de l'Empresa Familiar 2012/2013. L'acte, celebrat en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA, va comptar amb l'assistència de la secretaria general, Aránzazu Calçada, el director de la Càtedra d'empresa Familiar, Fernando Olivares, la degana de la Facultat, Mª Jesús Santa María, i el president de l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant, Francisco Gómez.

Tal com va apuntar Olivares, durant els deu anys de vida de la Càtedra "han passat 1.026 estudiants de 25 titulacions diferents, i hem comptat amb l'experiència de més de 75 empresaris fundadors, 30 docents, i amb les principals consultores d'aquest país". Segons Francisco Gómez, les empreses familiars "suposen el 85% del teixit empresarial espanyol. Un sector amb gran potencial i motor dinamitzador de l'economia del nostre país".

Per la seua banda, Aránzazu Calçada i Mª Jesús Santa María, van reafirmar el compromís que la Universitat d'Alacant té amb la Càtedra i amb l'entorn socioeconòmic de la província. Ambdues van coincidir a destacar la importància de "estrènyer relacions amb les empreses familiars per a afrontar aquesta difícil situació econòmica".

En la seua vuitena edició, el Curs Gestió de l'Empresa Familiar analitzarà la gestió d'intangibles en l'empresa familiar, els seus òrgans de govern, la transmissió del lideratge, la successió en la propietat en les empreses familiars, la incorporació de directius no familiars, entre altres temes. A més, s'organitzaran tallers de treball amb la participació activa de tots els alumnes, s'oferiran xarrades de diferents empresaris familiars alacantins i es visitaran diverses empreses familiars.

La Càtedra d'empresa Familiar és fruit del Conveni de col·laboració entre la UA, l'Associació de l'Empresa Familiar d'Alacant i l'Institut de l'Empresa Familiar, signat el 23 de gener de 2003. Una funció important de la Càtedra és la incorporació d'aquesta temàtica en els plans d'estudis universitaris. Així, treballa per a potenciar la relació entre la Universitat i el teixit empresarial familiar de la nostra província, a través de la docència i la recerca. El curs Gestió de l'Empresa Familiar compta amb el patrocini de Caja Mediterráneo i Mercadona.

 

Enllaços relacionats:

http://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/marzo2011/marzo2011-28-31/la-catedra-de-la-empresa-familiar-de-la-ua-organiza-una-jornada-sobre-la-sucesion-en-la-empresa-familiar-alicantina.html

http://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/abril2012/abril2012-2-8/la-catedra-de-empresa-familiar-de-la-ua-debate-sobre-la-sucesion-de-empresas-familiares.html

 

catedra_Efamiliar2

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464