Saltar apartados

La gestió privada de la Sanitat Pública, a debat

Dimarts que ve 5 de febrer, la Seu d'Alacant acull una nova sessió de l'espai d'anàlisi Seu Oberta

Seu_oberta

 Foto de archivo de la última sesión de Seu Oberta celebrada en la Sede de Alicante

Alacant, 1 de febrer de 2013

En un context econòmic, polític i social en el qual les retallades i la privatització de la sanitat pública estan a l'ordre del dia, la Universitat d'Alacant i El País analitzen l'estat de la qüestió a través de l'espai Seu Oberta. La tercera sessió del cicle, espai de debat creat per a analitzar temes d'actualitat, se celebrarà el pròxim 5 de febrer, a les 20.00 hores, en la Seu d'Alacant.

Durant la trobada intervindran Elisa Tarazona Ginés, directora d'Organització i Gestió Assistencial del Grupo Ribera Salud, Carlos Álvarez-Dardet, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UA, Begoña Bevià Febrer, presidenta de l'Associació de Defensors de la Salut Pública i professora associada de la UA, José María Abellán Perpiñán, professor titular d'Economia de la Salut de la Universitat de Múrcia i Carlos Arenas Díaz, responsable de SEDISA i gerent del Departament de Salut d'Oriola. La taula estarà moderada per Ana Laguna, degana de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant.

Un dels primers objectius, serà aclarir, en la mesura del possible, les qüestions que en aquests moments estan en el carrer i que preocupen a tots: societat, professionals sanitaris, administració i polítics, en relació a la gestió privada de la sanitat pública com a model alternatiu a l'establit en la majoria de centres sanitaris del Sistema Nacional de Salut (SNS).

A més, s'analitzarà la 'sostenibilitat' del Sistema Sanitari, paraula molt usada en aquests últims temps i que cal abordar des d'un punt de vista acadèmic intentant donar una mica de llum sobre aquest tema. En aquesta línia, es farà una breu revisió de les diverses formes de privatització de la gestió sanitària i s'exposarà el model de gestió privada de Ribera Salut.

Tal com apunta Ana Laguna, el debat estarà centrat en els possibles models de gestió privada aplicats a la sanitat pública, tenint en compte que 'l'administració amb legitimitat social, té la responsabilitat de prestar una atenció sanitària amb la major eficiència possible, no solament econòmica sinó també social. Dit açò, ningú acceptaria que la privatització de la gestió poguera significar algun canvi en aquestes premisses'.

 

Enllaços relacionats amb la notícia:

http://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/noviembre2012/noviembre2012-5-11/hay-salida-de-esta-crisis-protagonista-del-primer-encuentro-del-ciclo-seu-oberta.html

http://web.ua.es/es/actualidad-universitaria/diciembre2012/diciembre2012-1-9/la-huelga-de-farmacias-a-debate-en-la-sede-de-alicante.html

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464