Saltar apartados

L'amor i la guerra arriben a la Seu de Cocentaina amb la representació de l'obra teatral "Lisístrata"

Aquest dissabte 16 de febrer a les 20.30 h amb entrada lliure

obra_Lisistrata

Alacant, 12 de febrer de 2013

L'Aula de Teatre del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant representarà Lisístrata, dirigida per Tomàs Mestre i Andrés Vinaches, dissabte que ve 16 de febrer, a les 20.30 h, al Centre Cultural el Teular de Cocentaina.

Aquesta comèdia d'Aristòfanes parla d'una Atenes immersa en la Guerra del Peloponès, de dones i homes, d'una vaga de sexe i de la possibilitat de la pau en una trama que, malgrat haver sigut escrita l'any 411 abans de Crist, encara avui està de plena vigència. Sens dubte un exemple primerenc i egregi de com el teatre arreplega els conflictes i reflexiona sobre les vicissituds de la societat en què es produeix.

Sota l'embolcall d'un llenguatge lliure i desenfadat i d'una peripècia escènica hilarant, Aristòfanes ens presenta un problema greu i universal que al llarg de la història ha afectat a totes les societats humanes: el de la guerra i les seues conseqüències. Capitanejades per Lisístrata, les dones de tot Grècia decideixen oposar-se a la guerra amb un recurs singular i molt eficaç: una "vaga de sexe". Sorgeix així el conflicte còmic amb els homes, que formen el grup dels antagonistes, partidaris de la situació bèl·lica establida. La simplicitat i el reduccionisme del plantejament inicial i la peculiaritat del recurs utilitzat per les dones reforcen la potencialitat còmica de cada situació dins de la trama argumental.

L'obra, dirigida per Tomàs Mestre i Andrés Vinaches, ha rebut recentment el Premi Especial del Públic en la XXV Edició del Concurs de Projectes de Teatre Amateur Alacant a Escena 2012.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464