Saltar apartados

L'onzena Olimpíada Científica en la UA aposta per les llengües clàssiques

Alacant, 11 de febrer de 2013

Una nova Olimpíada Científica, la I Olimpíada de Llengües Clàssiques, se suma aquest any 2013 a les cinc de l'àmbit de les Ciències, una d'Economia i les altres quatre que fins ara estaven instaurades en Humanitats. La Facultat de Filosofia i Lletres estrena la I Olimpíada de Llengües Clàssiques, que persegueix estimular l'estudi de les llengües clàssiques i la seua cultura entre els joves, i que està dirigida a tot l'alumnat de centres d'ensenyament de la província d'Alacant matriculat durant el curs 2012-2013 en les assignatures de llatí o grec de 2n de batxillerat. La prova es desenvoluparà el 19 d'abril de 2013 i és possible inscriure-s'hi fins al pròxim 15 de març.

La resta d'olimpíades pertanyents a les Humanitats són: la V Olimpíada de Geografia Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el 22 de març de 2013 a l'aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres i per a la qual el termini d'inscripció està obert fins al 8 de març; la III Olimpíada d'Història, que està prevista per al 18 d'abril de 2013 a l'aula Magna (edifici B de la Facultat de Filosofia i Lletres) i a la qual es pot optar fins al 15 de març; a més, fins al 24 de febrer està oberta la  inscripció per a la II Olimpíada de Llengua Espanyola i els alumnes que ho desitgen optaran a la prova l'1 de març a la sala Aifos; la II Olimpíada de Llengua Catalana, que consta de la primera prova que és una gimcana virtual que caldrà superar entre el 16 de gener i el 24 de febrer, realitzarà la prova final el 15 de març a l'edifici de Geografia.

Per la seua banda, les Ciències en la UA van començar a calfar motors amb la fase local de la XLIX Olimpíada Matemàtica Espanyola, que va tenir lloc el passat 12 de gener, la fase local de la XXIV Olimpíada Espanyola de Física, que es va celebrar el 2 de febrer, organitzada per la Reial Societat Espanyola de Física, i la IV Olimpíada de Geologia, que va tindre lloc en la UA el divendres 8 de febrer. A partir d'ara els noranta-nou estudiants que han sigut admesos per a la X Olimpíada de Biologia, i que han d'estar matriculats en l'assignatura de Biologia de 2n de batxillerat en qualsevol dels centres d'ensenyament de la província d'Alacant, faran la prova local el 15 de febrer en la Facultat de Ciències de la UA. L'Olimpíada de Química, que celebrarà el pròxim dia 22 de març la fase local i que organitza l'Associació de Químics de la Comunitat Valenciana permet la inscripció fins al 13 de març, i aquesta es pot fer a través de la pàgina del formulari web del Col·legi de Químics.Aquest 2013 destaca perquè Alacant acull la competició d'aquesta Olimpíada en la fase nacional, del 26 al 28 d'abril.

L'Olimpíada d'Economia tindrà una prova el dissabte 23 de març. Per als alumnes que estudien en centres de secundària adscrits a la Universitat d'Alacant, la inscripció ha de realitzar-se en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA amb un termini d'inscripció que acabarà el 15 de març de 2013.

El lliurament de premis a totes les persones guanyadores en les olimpíades científiques que la UA acull en 2013 tindrà lloc el pròxim 3 de maig de 2013 al saló d'actes de l'Aulari II.

 

Enllaç a olimpíades científiques

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464