Saltar apartados

La pintura d'Antoni Miró i la dansa de Sol Picó es fusionen en el MUA entorn de la novel·la "El Vol del gat"

El dimecres 20 s'inaugura aquesta exposició amb la presentació de la novel·la d'Abel Prieto i una performance de la ballarina alcoiana

Llibre_VoldelGatAlacant, 15 de febrer de 2013

El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura dimecres que ve 20 de febrer, a les 20.00 h, "El vol del gat", una interessant proposta cultural que fusiona literatura, pintura i dansa entorn de la novel·la El vol del gat de l'escriptor, professor i exministre de cultura cubà, Abel Prieto.

L'acte inaugural començarà amb la presentació del llibre a la Sala Polivalent del MUA, amb les intervencions del vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés, i Vicent Santamaria, traductor de la novel·la al valencià. A continuació tindrà lloc la inauguració de l'exposició amb la presència d'Antoni Miró, l'obra del qual es mostra a la Sala Sempere, i que comptarà amb la introducció tècnica del crític d'art Josep Lluís Peris. La mostra està formada per 27 pintures sobre llenç que plasmen diferents moments de la dansa protagonitzats per la ballarina i coreògrafa Sol Picó, que tancarà aquest acte inaugural amb una performance en la qual dansarà al costat dels quadres, acompanyada per la música de la pianista Mariona Sagarra.

En "El Vol del gat" Toni Miró interpreta, a través de la seua creativitat pictòrica, el sentit de cada capítol de la novel·la d'Abel Prieto. Cadascuna de les 27 obres correspon en títol i sentit a cadascun dels 27 capítols del llibre, amb Sol Picó com a intèrpret i musa inspiradora.

Tal com afirma el vicerector Carles Cortés, el qual ha prologat la novel·la, "El vol del gat és una novel·la híbrida i exòtica que es mou entre la ficció, el realisme i l'assaig psicològic", amb la societat cubana de les últimes quatre dècades com a teló de fons.

 

ABEL PRIETO

Pinar del Río, Cuba, 1950. Va guanyar el Premi 13 de Març de Contes en 1969. Ha publicat els llibres de relats i contes Los bitongos i los guapos (1980), No me falles, Gallego (1983) i Noche de Sábado (1983), amb el qual va rebre el Premi de la Crítica. Va estudiar Lletres a l'Havana, va ser director de l'Editorial Lletres Cubanes i president de la Unió d'Escriptors i Artistes. Des de 1997 fins al 2012 ha sigut ministre de cultura de Cuba, assessor del president dels consells d'estat i ministres de la República de Cuba. Ha sigut condecorat amb L'Ordre de les Arts i les Lletres del govern de França.

Abel_Prieto1

ANTONI MIRÓ

Alcoi, 1944. Ha dedicat la seua activitat artística principalment a la pintura, escultura i obra gràfica des de 1960. Ha desenvolupat les sèries pictòriques "Les nues", "La fam" "Els bojos", "Vietnam", "L'home", "Amèrica negra", "Pinteu pintura", "Vivace", "Sense títol". La seua obra naix de l'experimentació visual en el camp del realisme social. Ha exposat en nombroses galeries i museus de tot el món. Ha rebut el premi Octubre i el premi Per la Cultura Nacional a Cuba, entre d'altres.

Antoni_Mire

SOL PICÓ

Alcoi, 1967. Coreògrafa, ballarina de dansa contemporània.

Directora de la Companyia Sol Picó ha sigut guardonada amb nombrosos premis i ha rebut el Premi Nacional de Dansa de Catalunya.

Sol_Pique

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464