Saltar apartados

La Universitat d'Alacant exposa la major maqueta de Mart

Maqueta_Mart1

Alacant, 13 de febrer de 2013

La Universitat d'Alacant exposarà la major maqueta del món construïda sobre el planeta Mart, muntada fa dos anys en una de les seues aules per l'Associació Universitària d'Astronomia Astroingeo. Aquesta exposició s'inaugurarà demà dins del programa d'activitats del Mes Cultural de la Politècnica.

La maqueta reprodueix aproximadament la desena part de la superfície del planeta roig, corresponent a la regió més característica que destaca pels grans volcans de Tharsis, inclosa la muntanya Olimp (la major del sistema solar), i el gran canó de la vall Marineris. L'exposició inclourà imatges en 3D i una imaginària ciutat marciana.

La maqueta, titulada Topografia de Mart, va tardar tres anys a ser dissenyada i construïda i té 7 metres quadrats, amb una altura d'entre 10 i 30 centímetres. Per a la seua construcció va comptar amb experts en enginyeria del terreny i en construcció de maquetes. Va ser presentada en fase de construcció en la Politècnica l'any 2010 i posteriorment ha sigut exposada en diferents trobades i centres d'ensenyament educatius. El projecte va ser dut a terme per un grup de membres d'Astroingeo, associació que presideix Enrique Aparicio, professor d'Expressió Gràfica i Cartografia de la UA, i que té la seua seu en la UA, en l'hotel d'associacions del Consell d'Alumnes. "Poder tenir a prop i tocar una representació del terreny marcià convida els joves i especialistes (a més d'aprendre i familiaritzar-te amb el planeta) a suscitar-se moltes preguntes sobre aquest planeta que encara no han sigut respostes", va assenyalar aquest professor.

Per a la realització de la maqueta es va comptar amb una una selecció de cartografia marciana al detall, es va elaborar un modelat dels terrenys i es va augmentar l'escala vertical per a donar major visibilitat als accidents topogràfics. En l'escala horitzontal de la maqueta un centímetre lineal equival a 15 quilòmetres a Mart. En l'escala vertical un centímetre d'altura equival a 1,43 quilòmetres. S'ha pintat reproduint el color original del relleu del planeta.

La maqueta serà exposada a partir de demà 14 de febrer a la planta 0 de l'Aulari II. Es preveu que serà inaugurada per Fernando Llopis, director de l'Escola Politècnica Superior, a les 19.30 h.

En la foto podeu veure la maqueta ja acabada i l'aula de la Politècnica on es va muntar.

Maqueta_Mart2

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464