Saltar apartados

La Universitat d'Alacant premiarà el treball per la igualtat de gènere

ArmoniaAlacant, 11 de febrer de 2013

Amb l'objectiu de reconèixer persones, col·lectius, entitats o institucions tant públiques com privades que amb la seua trajectòria o labor hagen contribuït a la promoció de la igualtat de gènere, la Universitat d'Alacant convoca el Primer Premi Igualtat-UA.

El nou guardó, amb el qual s'institucionalitza el compromís amb aquest dret fonamental de l'ésser humà, consistirà en el lliurament d'una rèplica en miniatura de l'escultura Harmonia, obra de l'artista espanyol establit a França, José Ángel Merino López, que es troba situada a la Plaça de la Igualtat del Campus. Segons l'autor de l'escultura, Harmonia "són dues figures iguals que s'emboliquen, es completen, dansen, s'aproximen iguals en un moviment ascendent".

La creació del premi obeeix, segons la delegada del rector per a la Unitat d'Igualtat, María José Rodríguez Jaume, a les accions previstes dins del Primer Pla d'Igualtat de la UA, de 2010-2011, en el qual s'establia la celebració d'un acte anual de reconeixement públic en aquest sentit. Rodríguez Jaume explica que un dels objectius prioritaris d'aquest tipus de polítiques i accions per a la igualtat "ha sigut visibilizar l'aportació de les acadèmies en l'avanç i progrés social". En aquest sentit, el reconeixement públic "permet trencar la visió androcèntrica que ha dominat la ciència, la recerca i l'acadèmia i dibuixar així una imatge més pròxima a la realitat en la mesura que la presència de les dones en l'espai públic acadèmic és cada vegada major", assegura.

El lliurament del guardó es farà coincidir amb les activitats organitzades en el marc de la celebració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el programa de les quals es farà públic en uns dies.

 

Rèplica en miniatura d'Harmonia l'obra de Jose Ángel Merino López que presideix la Plaça de la Igualtat del campus

 

Més informació i bases de la convocatòria

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464