Saltar apartados

Margarita León parlarà de reajustaments i reequilibris en les VI Jornades sobre l'Estat del Benestar de la UA

Margarita_LeonAlacant, dilluns 11 de febrer de 2013

La investigadora Ramón y Cajal en l'Institut de Govern i Polítiques Publiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita León, parlarà del futur de l'Estat del Benestar en la sisena edició de les jornades dedicades a aquest tema que celebra la Universitat d'Alacant. León, que després de llicenciar-se en Sociologia per la UA, ha sigut professora en la Universitat de Kent i s'ha format en algunes de les institucions més prestigioses d'Europa, és en l'actualitat una de les principals especialistes espanyoles en política social comparada i reforma de l'Estat del Benestar. La seua conferència, titulada "Recortes, reequilibrios, retrocesos: ¿Qué futuros para el Estado del Bienestar?", tindrà lloc el dimecres 13 de febrer, a les 16.10 h al Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (segona planta). Durant la intervenció, la investigadora analitzarà les conseqüències que es desprenen de les polítiques de retallades, que obliguen a un redisseny constant i a una evident involució en l'estat del benestar.

Les jornades, que es van iniciar la setmana passada amb la conferència d'Antonio Gutiérrez, estan coordinades i dirigides pel professor de la Universitat d'Alacant, Salvador Salort. D'entrada lliure, tindran lloc cada dimecres fins al pròxim dia 13 de març i estan dedicades a la memòria del professor Ramiro Muñoz Haedo, mort recentment. La pròxima cita, el dia 20 de febrer, serà amb la periodista d'El País Milagros Pérez Oliva, que plantejarà la dicotomia de "Los retos de la sanidad pública: expectativas de salud/expectativas de negocio”.

Currículum de Margarita León

És Investigadora Ramón y Cajal en l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona des de setembre de 2010. De 2004 a 2010 va ser professora de Política Social Europea en la Universitat de Kent (School of Social Policy, Sociology, and Social Research). Durant els anys 2001-2003 va ser becària postdoctoral Marie Curie en el Robert Schuman Centre for Advanced Studies de l'Institut Universitari Europeu de Florència (EUI). Abans d'anar a l'EUI va completar el seu doctorat en la London School of Economics, finançat pel V Programa Marc de la UE (Training and Mobility for Researchers). Compta, a més, amb un Màster en Recerca Sociològica per la Universitat d'Essex (1995) finançat pel programa British Council/CAM i una llicenciatura en Sociologia per la Universitat d'Alacant (1994).

Les seues principals àrees de recerca són la política social comparada i la reforma de l'Estat del Benestar. Actualment treballa en l'edició del llibre The Transformation of Care in European Societies que serà publicat per Palgrave en 2013. És coeditora, al costat d'Ana M. Guillén, del llibre The Spanish Welfare State in European Context publicat al novembre del 2011 per Ashgate. Així mateix, ha publicat en revistes d'impacte científic internacional com European Societies, South European Society and Politics, Society & Politics, European Journal of Women's Studies, Journal of European Social Policy. En l'actualitat dirigeix un projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació sobre sistemes de cura a Europa (SOSC - CSO2011 - 2833); codirigeix amb el professor Joan Subirats un projecte finançat per Recercaixa sobre joves i exclusió social i participa en el projecte CABISE (Calibrating Welfare in Southern Europe) dirigit per la professora Ana M. Guillén. És membre dels comitès executius d'ESPAnet (European Social Policy Network) i REPS (Xarxa Espanyola de Política Social) així com del Comitè Científic de FO.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464