Saltar apartados

Costa Blanca formarà dos alumnes de la Universitat d'Alacant en matèria turística

Pastor i Palomar han signat aquest matí el conveni de cooperació educativa

Signa_conveni_Costablanca_UA

Alacant, 20 de febrer de 2013

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i la presidenta de la Diputació d'Alacant i del Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, Luisa Pastor, han signat aquest matí un conveni de cooperació educativa per a la realització de pràctiques acadèmiques per a estudiants. L'acte ha comptat també amb la presència del diputat de Turisme Joaquín Albaladejo.

L'acord permetrà que dos estudiants de graus de Turisme s'incorporen com a becaris per a realitzar, entre altres labors, tasques de suport a l'àrea de promoció, assistència i suport tècnic en fires de turisme, desenvolupament de campanyes de promoció a través d'Internet, impuls de continguts en la xarxa i creació de productes turístics.

Pastor ha assenyalat que l'objectiu d'aquestes pràctiques acadèmiques "és aplicar i complementar els coneixements adquirits en la formació acadèmica del'alumnat, afavorir l'adquisició de competències que els preparen per a l'exercici de les seues activitats professionals i facilitar-ne la contractació laboral". La Diputació d'Alacant mostra interès per seguir en aquest marc de col·laboració.

D'altra banda, Manuel Palomar ha indicat que una de les accions que es duen a terme en l'àmbit universitari "és que els nostres estudiants puguen realitzar pràctiques externes curriculars i extracurriculars que és la millor manera de conèixer de primera mà el teixit productiu en l'àmbit del turisme amb un resultat reeixit". Uns dels objectius d'aquestes pràctiques "és afavorir la inserció laboral i la millor forma és que els interessats puguen adquirir els aspectes formatius en l'àmbit universitari i els pràctics en l'empresarial o institucional", ha apuntat el rector.

Les accions es concretaran posteriorment en un annex de pràctiques per a cadascun dels universitaris en el qual s'especificarà, a més d'aquestes qüestions, el projecte formatiu amb els objectius educatius, la durada de les beques o els tutors assignats, tant de la universitat com del patronat.

En 2004 es va signar el primer dels convenis de col·laboració per a la realització de pràctiques formatives en l'ens provincial d'alumnes que cursaven carreres relacionades amb turisme. Des de llavors i fins a 2010 sis estudiants de la UA s'han format en el Patronat Costa Blanca.

Amb la nova ordenació dels ensenyaments universitaris oficials s'ha posat especial èmfasi en la realització de pràctiques externes dels estudiants universitaris, preveient que els estudis de Grau contindran la formació teòrica i pràctica que l'estudiant ha d'adquirir, entre les quals s'esmenten les pràctiques externes.

El diputat de Turisme ha explicat que busquen dos estudiants amb coneixements idiomàtics dels països emergents en l'emissió de turistes cap a la destinació Costa Blanca. "Es produirà una reciprocitat d'interessos quant al desenvolupament professional dels estudiants", ha puntualitzat Albaladejo.

Finalment, el diputat ha recordat que el Patronat Provincial de Turisme i la Universitat d'Alacant, a través de Costa Blanca Cultural, col·laboren en altres iniciatives com la Ruta del Vi o la Ruta dels Castells del Vinalopó, així com en un projecte de turisme industrial.

 

 

Reproducir v%uFFFDdeo
 
Reproducir v%uFFFDdeo

 

 

Tall de veu de Manuel Palomar

 

 

 

Tall de veu de Luisa Pastor

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464