Saltar apartados

La UA debat sobre Plurilingüisme.com en les V Jornades #comparTIC

ComparTICAlacant, 21 de febrer de 2013

Internet i les noves tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) tenen molt a dir en matèria d'ensenyament i aprenentatge. Així ho asseguren els organitzadors de les V Jornades #comparTIC que aquest dissabte 23 de febrer se celebraran a l'edifici Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb la xarxa cooperativa d'experiències TIC per a l'ensenyament del valencià Unentretants.

Les jornades incideixen en la necessitat d'atendre la realitat sociolingüística de cada territori com a punt fonamental de partida per a planificar actuacions i millores del sistema educatiu, amb entorns plurilingües i multiculturals, a través de les TIC. Així, Plurilingüisme.com? abordarà l'ús didàctic de Twitter en la tasca docent, la creació de blogs personals o d'ensenyament, eines d'intercanvi de documents en línia com Google Drive, la preparació de presentacions digitals per a comunicar amb eficàcia i les possibilitats que ofereixen els mapes literaris per a l'ensenyament de la Literatura.

 

PROGRAMA

10.00 h - 10.15 h: Presentació de la jornada

10.15 h - 11.15 h: "De la terminologia digital a la pedagogia global: didàctiques i plurilingüisme". Pep Hernàndez. Especialitat castellà.

11.45 h - 12.25 h: Comunicacions d'experiències

"@live: revista digital trilingüe per a l'ESO?" M.Carmen Romero Riera. Especialitat anglés.

"Plurilingüisme a Alacant: virtuts i pecats digitals". J.Manuel Escolano. Especialitat català.

12.30 h - 14.00 h: Taula rodona

"Situació lingüística actual i plurilingüisme: una mirada des d'Alacant". Vicent Brotons, de la Unitat per l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant, J.Enric Escribano, president de l'associació El Tempir d'Elx, Aquil·els Rubio, del Casal El tio Cuc de la ciutat d'Alacant, Ismael Vicedo, de la cívica de l'Alacantí - Escola Valenciana, Brauli Montoya, de l'Institut d'Estudis Catalans, Seu d'Alacant.

16.00 h - 17.30 h: Tallers

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464