Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i el Museu Nacional de les Ciències Naturals estrenyen llaços

La col·laboració preveu el desenvolupament d'activitats científiques i museogràfiques juntament amb el CIBIO i el Museu de la Biodiversitat d'Ibi

Visita_Manrique
Moments de la trobada mantinguda en el despatx del rector de la UA

Alacant, 20 de febrer de 2013

Amb l'objectiu de desenvolupar programes conjunts de difusió de la diversitat biològica, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha mantingut una reunió amb el director del Museu Nacional de Ciències Naturals, Esteban Manrique, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament d'Ibi, María Amparo Pina. La reunió, que ha tingut lloc aquest matí al despatx rectoral, ha servit per a aprofundir en el conveni de col·laboració subscrit entre el Museu Nacional, la UA, l'Ajuntament d'Ibi i el CIBIO.

Aquest acord estableix un nexe d'unió entre el Museu de la Biodiversitat situat a Ibi, amb el Museu Nacional, considerat el de major diversitat biològica del nostre país i una de les infraestructures científiques europees de referència. El Museu Nacional de Ciències Naturals ha vist en el museu d'Ibi un enclavament únic per al desenvolupament d'activitats científiques i museogràfiques que permetran potenciar-lo i situar-lo en una esfera nacional i, fins i tot, internacional.

Després d'aquesta trobada, en la qual també han participat la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Recerca, Amparo Navarro, i el director del CIBIO, Eduardo Galant, la directora de Secretariat de Transferència de Coneixement, María Jesús Pastor, la directora i el director adjunt del Servei de Gestió de la Recerca i Transferència Tecnologia (SGITT), Ana Echeveste i Víctor Pérez, respectivament, el director de l'Estació Torretes-Font Roja, Segundo Ríos, i el degà de la Facultat de Ciències, Andreu Bonet, el assistents s'han desplaçat fins al Museu de la Biodiversitat d'Ibi on han sigut rebuts per l'alcaldessa d'Ibi, Maite Parra.

 

Museu de la Biodiversitat d'Ibi

El Museu de la Biodiversitat d'Ibi és fruit del conveni signat l'any 2004 entre l'Ajuntament d'Ibi i la Universitat d'Alacant, a través de l'Institut Universitari de Recerca CIBIO. En 2007 va ser reconegut com a museu de la Generalitat Valenciana, i va entrar a formar part de la xarxa cultura de la Comunitat. Dues exposicions permanents "Biodiversitat mediterrània" i "La biodiversitat amenaçada", així com la dinàmica de ser un museu viu i participatiu amb exposicions temporals i itinerants, fan d'aquest espai un lloc obert a tots i amb un clar objectiu: la divulgació i conservació de la biodiversitat.

 

Museu Nacional de Ciències Naturals

El Museu Nacional de Ciències Naturals és una institució única dins del CSIC perquè, a més de dur a terme recerca científica capdavantera, gestiona una important col·lecció d'espècimens i desenvolupa un programa d'exposicions i activitats educatives dirigides al públic general. L'objectiu comú de totes les activitats del Museu és promoure un coneixement més complet de la diversitat del món natural. Aquest coneixement s'aplica a la conservació del medi ambient i és transmès a la comunitat per millorar la percepció de la ciència i de la riquesa del nostre patrimoni natural.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464