Saltar apartados

La Universitat d'Alacant organitza la I Jornada Universitària de la Llengua Materna

Alacant, 19 de febrer de 2013

La importància de les llengües maternes, com a configuradores de la nostra primera visió del món, va quedar reconeguda en 1999 quan la UNESCO proclamà el 21 de febrer com a Dia Internacional de les Llengües Maternes.

Amb aquest motiu, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha organitzat la I Jornada Universitària de la Llengua Materna, que serà inaugurada el pròxim dijous 21, a les 09.30 h, a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres, amb les intervencions de Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística; Jorge Olcina, degà de la Facultat, i Elena Garrigós, presidenta del Consell d’Alumnes.

Conferències, projeccions i taules redones configuren un complet programa en una ferma aposta pel plurilingüisme. La jornada abordarà “La revernacularització del valencià”, amb una conferència a càrrec del catedràtic i sociolingüista de la UA Brauli Montoya, que serà presentat per Josep Forcadell, director del Servei de Política Lingüística. A continuació, es projectarà el documental Una llengua que camina i, seguidament, Mar Iglesias, professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social; Ismael Vicedo, tècnic de la Federació Escola Valenciana, i Dari Escandell, professor del Departament de Filologia Catalana, obriran el videofòrum. Per a acabar la sessió del matí, els participants visitaran, a la sala Aifos, l’exposició “Jardins, teixits i paisatges” de Gaspar Jaén, professor del Departament d’Expressió Gràfica i Cartografia i autor de les obres exposades.

La sessió de la vesprada inclou la taula redona “Llengües i societat: propostes per al valencià des de la política”, amb Alejandro Morant i Ferran Verdú, alcaldes de Busot (PP) i Xixona (PSOE) respectivament; Mariló Jordà, regidora a Sant Vicent del Raspeig (EUPV); Tomàs Mestre, portaveu de Compromís per Alacant, i Fernando Llopis, director de l’Escola Politècnica Superior i regidor d’UPyD a Alacant. El director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Josep Ochoa, moderarà les intervencions. Finalitzarà la jornada amb la intervenció de Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, acompanyada de Jordi Davó, tècnic lingüístic de la UA i organitzador de les jornades.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464