Saltar apartados

"Tresor del valencià meridional. Diccionari temàtic i fraseològic", nou recurs lingüístic

Tresor_val1

Alacant, 18 de febrer de 2013

L'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant ha acollit, aquest matí, la presentació del llibre Tresor del valencià meridional. Diccionari temàtic i fraseològic. L'acte ha comptat amb la participació dels autors de l'obra, Ovidi Carbonell, Josep Tormo i Jordi Colomina, i del director de l'Institut Alacantí Juan Gil-Albert, José Luis V. Ferris. A més, hi han assistit el director del Departament de Filologia Catalana, Carles Segura, el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Jorge Olcina, el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, Carles Cortés, i el mateix rector, Manuel Palomar.

Durant l'acte, els assistents han coincidit a destacar el gran treball realitzat pels autors "no solament pel fet de conservar per a futures generacions el tresor de paraules i idiomatismes que configuren la personalitat humana i cultural de la nostra comunitat lingüística, sinó també perquè el Diccionari serà, d'ara endavant, un utilíssim recurs per a filòlegs, escriptors i usuaris o amants de l'idioma en general".

Per la seua banda, el rector ha assegurat que per a la Universitat d'Alacant és un motiu de satisfacció haver acollit aquest acte "important i emblemàtic" de presentació pública del Diccionari temàtic i fraseològic que, com a resultat de tants anys de treball filològic, han elaborat Carbonell, Tormo i Colomina. "El llibre permet entendre que el patrimoni lingüístic dels valencians és un tresor: un vertader tresor", ha insistit.

Tresor del valencià meridional. Diccionari temàtic i fraseològic és una obra de 1.085 pàgines, editada per l'esmentat Institut Alacantí de Cultura, que respon a projectes i anys de recerca filològica entorn del patrimoni lèxic i fraseològic de les comarques més meridionals del domini lingüístic: des de la Costera, la Safor i la Vall d'Albaida cap al sud, incloent-hi, naturalment, el Comtat, l'Alcoià, la Marina Alta, la Marina Baixa, l'Alacantí, el Baix Vinalopó, les Valls del Vinalopó, etc.

 

Tresor_val2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464