Saltar apartados

El Fòrum Ruralia defensa el medi rural valencià en la Seu Universitària de Villena

Els experts lamenten la mala política duta a terme pel programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana i la baixa despesa compromesa per Feader

RuraliaAlacant, 26 de febrer de 2013

Associacions, col·lectius, empresaris, professionals i professors d'Universitat integren el Fòrum Ruralia, en el qual treballen conjuntament en favor del mitjà rural valencià. La Seu Universitària de Villena ha acollit, per primera vegada, aquest Fòrum amb l'objectiu de fer un balanç de les tres últimes dècades del mitjà rural valencià, caracteritzat per un procés d'envelliment de la població rural i per una profunda crisi en els sistemes productius.

Així ho afirma Antonio Martínez Puche, professor del Departament de Geografia Humana de la Universitat d'Alacant i coordinador acadèmic de la Seu Universitària de Villena, qui assegura que també s'han tingut en compte altres aspectes de caràcter cultural, social i ambiental que han repercutit en aquest procés.

Els participants en aquesta trobada han destacat "la mala política desenvolupada en el marc del programa regional de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana, Ruralter, i la baixa despesa compromesa del Feader (2007-2013)" pel que han incidit en la necessitat de "prendre una postura compromesa per part d'institucions i col·lectius de professionals en defensa del món rural valencià".

El Fòrum en la Seu Universitària de Villena va comptar amb la participació de professors de les Universitats d'Alacant, Castelló (UJI) i Politècnica de València, València, acompanyats per l'alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre i el regidor José Tomás Molina.

La pròxima trobada tindrà lloc en la UJI, on se celebrarà un congrés nacional a la fi d'any, per a abordar aspectes que afecten directament al present i al futur del món rural, amb l'objectiu de fer un front comú per a preservar els interessos i recursos del món rural valencià.

L'engegada del FÒRUM RURALIA presa com a pretext la celebració del trenta aniversari del naixement de l'experiència de Mas de Noguera i enllaça amb RURALIA "REVISTA DEL MON RURAL VALÈNCIA" (1997-2002) que, entre altres coses, pretenia estimular el debat i la participació, així com afavorir sinergies entre territoris i col·lectius. El fòrum s'estructura en set grups de treball:

· Producció i consum ecològic

· Noves activitats econòmiques i sostenibilitat en el mitjà rural

· Vida i benestar social en el mitjà rural

· Cultura, estratègies per al desenvolupament

· Polítiques dirigides al mitjà rural,

· Educació i formació

· Medi ambient, paisatge i territori.

ForoRuralia1 ForoRuralia2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464