Saltar apartados

"L'educació, el coneixement i la recerca és la millor política social i econòmica"

Ángel Gabilondo durant la intervenció en les VI Jornades sobre l'estat del benestar de la Universitat d'Alacant

[Vídeo del acto]

 

 

Gabilondo1

 

 

Gabilondo2

Alacant, 27 de febrer de 2013

L'exministre d'Educació i catedràtic de Filosofia, Ángel Gabilondo, ha parlat de la importància i el paper de l'educació en les VI Jornades sobre l'estat del benestar celebrades en la Universitat d'Alacant. La conferència, titulada "L'educació i la salut social", ha tingut un gran èxit de participació amb un ple absolut de la sala de graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Durant la intervenció, celebrada aquesta mateixa vesprada, Gabilondo ha analitzat els conceptes de salut social i educació, pilars bàsics per al progrés i l'estat de benestar.

Durant la intervenció, Gabilondo ha esmentat de manera especial "els professionals que viuen per a l'educació i per l'educació, i per als qui, en aquests moments, es troben en una mala situació". A més, ha defensat que el millor llegat que podem deixar a aquesta societat és una educació eficient i equitativa. "L'educació, el coneixement i la recerca és la millor política social i econòmica", ha assenyalat diverses vegades.

D'altra banda, l'exministre ha apuntat que "l'única forma de poder eixir d'aquesta crisi és l'educació. Una educació que ha de donar resposta a les demandes socials, no a les econòmiques, per a així mantenir el benestar social". Així mateix, ha puntualitzat que qualsevol sistema educatiu ha de ser "solidari i amb projecció de futur perquè no es convertisca en una eina política", en referència a les mesures preses per cada govern.

Dins del torn de paraula, els assistents han tractat diferents temes com la pèrdua de valors, la mobilitat estudiantil i la fugida de cervells, la igualtat d'oportunitats per a homes i dones, la fomración professional, i el greu problema de l'atur juvenil, entre d'altres.

Les jornades, que es van iniciar el passat 6 de febrer, estan coordinades i dirigides pel professor de la UA, Salvador Salort. D'entrada lliure, se celebren cada dimecres fins al pròxim dia 13 de març i estan dedicades a la memòria del professor Ramiro Muñoz Haedo, mort recentment. La pròxima cita, el dia 6 de març, serà amb Antoni Castells, catedràtic d'Hisenda Pública i exconseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, qui tractarà "La crisi i l'estat del benestar: Davant un nou equilibri Estat-mercat?

 

Gabilondo3

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464