Saltar apartados

L'exministre d'Educació, Ángel Gabilondo, participa en les VI Jornades sobre l'estat del benestar de la UA

AGabilondoAlacant, 25 de febrer de 2013

L'exministre d'Educació i catedràtic de Filosofia, Ángel Gabilondo, parlarà de la importància i el paper de l'educació en les VI Jornades sobre l'estat del benestar celebrades en la Universitat d'Alacant. La conferència, titulada "L'educació i la salut social", tindrà lloc dimecres pròxim, 27 de febrer, a les 16.10 h en la sala de graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Durant la intervenció, Gabilondo analitzarà els conceptes de salut social i educació, pilars bàsics per a la formació de capital humà i per al manteniment de l'estat de benestar i el règim democràtic.

Les jornades, que es van iniciar el passat 6 de febrer, estan coordinades i dirigides pel professor de la Universitat d'Alacant, Salvador Salort. D'entrada lliure, se celebren cada dimecres fins al pròxim dia 13 de març i estan dedicades a la memòria del professor Ramiro Muñoz Haedo, mort recentment. La pròxima cita, el dia 6 de març, serà amb Antoni Castells, catedràtic d'Hisenda Pública i exconseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, qui tractarà "La crisi i l'estat del benestar: Davant un nou equilibri Estat-mercat?".

 

La conferència podrà seguir-se en directe a través d'aquest enllaç.

 

Currículum Ángel Gabilondo

Natural de Sant Sebastià, és catedràtic de Filosofia en la Universitat Autònoma de Madrid. Ha sigut rector de la Universitat Autònoma de Madrid, president de la Conferència de Rectors de les Universitats de Madrid (CRUMA), president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), i Ministre d'Educació des d'abril de 2009 fins desembre de 2011.

Gabilondo ha publicat més de 100 articles en revistes nacionals i internacionals, ha participat en nombrosos congressos, jornades, seminaris i col·loquis nacionals i internacionals, i ha impartit cursos, lliçons i conferències. A més, ha traduït, publicat i editat nombrosos textos, articles i llibres. Actualment publica El salto del ángel, blog en l'edició d'El País en Internet.

Durant la seua trajectòria, ha rebut la medalla de la Casa de Velázquez (2003), la condecoració de la Orden de Bernardo O'Higgins en el grau de "Gran Cruz" atorgat pel president de la República de Xile (2004), el nomenament "Officier dans l’Ordre des Palmes Académiques" del Ministère de l'Education Nationale de l'Enseignement Supérieur et de la Recherche de la République Française (2004), i la Gran Cruz de la Orden de Carlos III (2011).

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464