Saltar apartados

La biblioteca personal madrilenya de Mario Benedetti podrà consultar-se en línia per primera vegada gràcies al CEMAB

La nova pàgina web del Centre d'Estudis Mario Benedetti incorpora el catàleg en línia de la biblioteca personal que l'autor va donar a la UA; un canal multimèdia sobre l'autor amb documentals i material fotogràfic

Alacant, 25 de febrer de 2013

El Centre d'Estudis Mario Benedetti presenta nova pàgina web amb interessants novetats. A partir d'ara i per primera vegada, la biblioteca personal madrilenya que l'escriptor va donar a la Universitat d'Alacant i en la qual recentment es van trobar dos poemes inèdits, estarà disponible en línia i es podrà consultar.

La nova Web incorpora un catàleg en línia amb tots els documents que formen part d'aquesta biblioteca, amb la possibilitat de fer cerques específiques i, a més, segons afirma la directora del CEMAB, Eva Valero, "hem completat aquesta catalogació amb un canal multimèdia que incorpora diversos documentals sobre l'autor i un àlbum fotogràfic".

La biblioteca es troba físicament en el CEMAB i té nombrosos llibres d'importants escriptors de tot el món amb dedicatòries personals dels autors a Mario Benedetti. A més, també té obres de Benedetti amb anotacions manuscrites i altres documents personals.

 

Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti

Des que es va crear l'any 1999, el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti ha desenvolupat relacions de la Universitat d'Alacant amb diferents institucions acadèmiques i culturals de l'àmbit geogràfic llatinoamericà, i de l'àmbit europeu centrat en els estudis llatinoamericans, que han sigut fonamentals per a la política d'internacionalització de la institució. D'aquestes relacions han sorgit nombrosos estudis i activitats que han contribuït al fet que nostra Universitat siga un referent inqüestionable dins del món universitari iberoamericà.

En el si de l'estructura de l'actual Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística, el CEMAB es planteja com a centre d'estudis llatinoamericans enfocats tant a la docència i la recerca en l'àmbit literari, històric, social i cultural (a través de seminaris, jornades, congressos i de les publicacions del centre), com a la coordinació d'activitats culturals de la UA centrades a Llatinoamèrica.Per tant, el CEMAB es planteja com a objectiu primordial difondre des de la Universitat d'Alacant les cultures i literatures d'Iberoamèrica i de les societats en què es desenvolupen.

El CEMAB alberga la biblioteca personal del domicili de Madrid que Mario Benedetti va donar a la institució l'any 2006 i que es troba a la disposició de la comunitat acadèmica en les instal·lacions del centre, amb un fons de més de 6.000 exemplars. La custòdia d'aquest llegat i el nom que bateja el centre determinen l'objectiu essencial d'estudi i difusió de l'obra de l'escriptor, en col·laboració amb la Fundació Mario Benedetti de Montevideo.

 

Breu història del centre

Des del 1999 el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, anunciat en un acte amb l'escriptor per qui llavors era rector de la UA, Andrés Pedreño Muñoz, ha realitzat la tasca de coordinació d'una part important de l'activitat acadèmica i cultural de la UA centrada a Llatinoamèrica. El CEMAB es va adscriure al Secretariat de Relacions amb Amèrica Llatina, dirigit pel professor José Carlos Rovira, que des del 2001, ja sota la direcció de la professora Carmen Alemany, va passar a anomenar-se Centre de Relacions amb Amèrica Llatina.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464