Saltar apartados

La Seu Ciutat d'Alacant presenta el llibre "La Crisi de la Socialdemocracia, ¿Quina crisi?"

IUrquizu

Alacant, 25 de febrer de 2013

Ignacio Urquizu, professor de Sociologia en la Universitat Complutense de Madrid i col·laborador d'eldiario.es, és l'autor del llibre "La crisi de la Socialdemocracia, ¿Quina crisi?", que es presentarà dimecres que ve 27 de febrer a les 20:00 hores en la Seu Ciutat d'Alacant de la UA.

La presentació comptarà amb les intervencions, a més de l'autor, del periodista Gonzalo López Alba i José Asensi Sabater, catedràtic de Dret Constitucional de la UA.

En aquest llibre es desmunten els arguments que afirmen que la socialdemocracia està en crisi i aquells que proclamen la fi de l'Estat del benestar. En el seu estudi sobre l'evolució de la socialdemocracia (tant en el seu projecte global com en dos dels seus aspectes més rellevants: l'economia i el benestar), Ignacio Urquizu opta per deixar de costat els enfocaments més historicistes i normatius per a usar l'evidència empírica a l'hora d'analitzar qüestions tals com per què els partits socialistes deixen de proposar la regulació dels mercats o què explica el seu abandó del control de l'economia. L'anàlisi revelarà que aqueix canvi ideològic no és capritxós, sinó que respon a les circumstàncies de cada moment. Si l'esquerra ha canviat en la seua visió de l'economia no és per una traïció o una suposada conspiració, sinó perquè ha sigut capaç d'adaptar-se a la realitat del seu temps, una realitat que ha contribuït a canviar. Lluny del pessimisme imperant, l'obra es tanca amb un possible full de ruta dels partits socialistes en el segle XXI, perquè, segons l'autor, la socialdemocracia no solament no està en crisi sinó que té importants reptes per davant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464