Saltar apartados

La UA culmina el seu Pla Estratègic (Horitzó 2012) amb el 82% de les accions abordades

En total s'han dut a terme 476 actuacions, dels nou eixos establits

Alacant, 27 de febrer de 2013

El director adjunt de l'Àrea de Projectes Institucionals de la Universitat d'Alacant, Ramón Rizo Aldeguer, ha sigut l'encarregat de presentar davant el Consell de Govern l'informe sobre el Pla Estratègic UA (Horitzó 2012). Des de l'inici a l'any 2007, s'han abordat el 82% de les actuacions que preveia el Pla, fet que implica la posada en marxa de 476 accions dels 9 eixos estratègics en què es basava. El responsable de l'informe ha explicat que hi havia un total de 795 indicadors de grau de compliment, dels quals el més destacable és "que un 68% de les accions es poden donar per avabadeso executades en un nivell mitjà-alt".

En l'anàlisi de l'evolució general del Pla s'ha detectat que "durant el primer any de vigència es van iniciar més del 50% de les accions, i van progressar en anys successius fins a superar el nivell actual", ha indicat el responsable de l'informe que assegura que "el grau d'avanç mitjà de les accions va evolucionar del 33,5% al 68% entre 2008 i 2011". L'informe mostra "amb claredat" que al 2010 es produeix un canvi notable en el comportament de l'evolució d'accions començades, tant en quantitat com en grau d'avanç. Segons Ramón Arrisse "açò es deu a dos factors essencials: que les accions més 'assolibles' es van fer durant els primers anys i, d'altra banda, al canvi de conjuntura econòmica general, que va afectar, sens dubte, les previsions realitzades en iniciar-se el Pla".

Quant als 9 eixos d'actuació abordats, aquests han sigut: component humà, formació, recerca, direcció i organització, infraestructura, tecnologies de la informació i la comunicació, comunicació i projecció social, internacionalització i gestió. Com a dada més significativa destaca l'eix d'infraestructures, que ha sigut el que major percentatge d'accions va emprendre des d'un primer moment, de manera que, el 2010 ja estaven en marxa el 100% de les actuacions i totes amb un percentatge d'avanç considerable. No obstant això, Rizo puntualitza que "es tracta d'un eix amb un nombre menor d'accions, un total d'11, i per això els bons resultats comparats amb el total".

Quant a l'eix de TIC, s'han hagut d'abordar un total de 70 accions, de les quals 50 s'han anat posant en marxa progressivament des de 2009. Amb tot açò, Ramón Rizo insisteix que el grau de desenvolupament d'aquest eix es veu condicionat pel caràcter transversal que té, d'ací la major dificultat que implica.

L'eix de gestió, encara que va ser el primer a posar-se en marxa, presenta una evolució paral·lela a la de la resta del Pla.

La Universitat d'Alacant es troba entre les poques institucions públiquess de la província que ha executat el Pla Estratègic, "fet que avala la solvència general de les propostes", ha assegurat l'artífex de l'informe. Segons el rector, Manuel Palomar, el compromís d'execució "ha servit per a crear una cultura d'objectius, mesures i qualitat en la institució". Una vegada que s'ha arribat a la fi del període previst, s'han començat a analitzar noves propostes i nous eixos estratègics, que si bé no s'han deliberat durant la reunió del Consell de Govern, podrien preveure un horitzó temporal un poc més curt que el finalitzat, dissenyat amb propostes genèriques, que es completaria amb plans d'acció anuals que anirien concretant-se.

El director adjunt de l'Àrea de Projectes Institucionals ha assegurat que el desenvolupament d'aquest primer Pla Estratègic "ha servit per a iniciar una sèrie d'accions de gran importància per a la institució". Gràcies a aquest informe, "tenim en aquests moments un inventari d'accions desenvolupades durant el Pla", ha comentat el també professor de la UA.

"Podem afirmar que organitzativament, avui, la nostra universitat és millor que fa 7 anys com a conseqüència de l'esforç col·lectiu del Pla, que va sorgir per la necessitat d'una direcció eficaç, eficient, transparent i amb visió de futur" ha conclòs en la seua intervenció Ramón Rizo, que no ha volgut passar per alt "el panorama global , marcat per una crisi econòmica i social que tots coneixem".

Aprovació de dates d'inici i clausura del curs

El Consell de Govern ha aprovat per unanimitat les propostes de la Secretaria General d'establir per al pròxim dia 24 de maig la data per a la celebració del Solemne Acte de Clausura del Curs Acadèmic 2012-2013, així com per al dia 20 de setembre, la del Solemne Acte d'Obertura del Curs 2013-2014. S'aprova, així mateix, per unanimitat, que la lliçó inaugural siga a càrrec del catedràtic Miguel Louis Cereceda, del Departament de Construccions Arquitectòniques de l'Escola Politècnica Superior.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464