Saltar apartados

La Universitat d'Alacant respon a com funciona una ciutat

Alacant, 27 de febrer de 2013

Responsables de l'administració i d'empreses de serveis públics resoldran com es finança i gestiona una ciutat, idea que parteix de "Com es gestiona una ciutat?", curs eminentment pràctic que pretén complementar la formació de contingut més teòric que s'imparteix en la Universitat.

La innovadora activitat abordarà d'una manera integral la problemàtica urbana responent a com funciona una ciutat, i ho fa des del dilluns 4 de març de 2013 fins al divendres 8 del mateix mes en la sala d'actes d'Òptica de la Universitat d'Alacant. Tots els ponents tenen un perfil tècnic professional, bé siga de l'empresa com de l'administració pública, i amb capacitat de decisió, i donen al curs caràcter pràctic. Està obert a professionals, tècnics municipals, alumnat i, en general, a qualsevol ciutadà. Els cinc temes que s'hi tractaran són: les hisendes locals, la gestió de l'aigua, de l'energia, del transport públic i dels residus.

El curs respondrà a tres preguntes fonamentals en cadascuna de les temàtiques esmentades: què ocorria abans de la crisi, durant la crisi i quins són els projectes i estratègies per a millorar l'eficiència dels diferents serveis públics. Així mateix, s'abordarà l'evolució dels ingressos i despeses municipals durant els últims anys, mostrant exemples de consistoris que han sabut adaptar-se en gran manera als nous temps, i les eines que disposen aquells que es troben davant una situació econòmica més delicada per a tractar d'abandonar aquesta conjuntura d'asfíxia econòmica.

Rafael Muñoz Guillena, vicerector de Campus i Sostenibilitat de la UA, inaugura el curs el dilluns dia 4 de març a les 17.00 h. Organitza el Departament d'Edificació i Urbanisme de la UA i dirigeix el professor Armant Ortuño Padilla.

 

Programa CURS

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464