Saltar apartados

OBETS de la UA presenta en el Parlament Europeu els resultats d'una recerca sobre la dimensió política de la mobilitat intraeuropea

Alacant, 26 de febrer de 2013

El grup de recerca OBETS, de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d'Alacant, va presentar el dimecres 20 de febrer, a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les, els resultats del Projecte MOVEACT All citizens Now: Mobilitat intraeuropea i participació política de britànics, alemanys, polonesos i romanesos a l'oest i al sud d'Europa.

El projecte, finançat per la Comissió Europea i la Direcció General de Justícia i Drets Civils, té com a objectiu conèixer la participació social i cívica dels ciutadans britànics, alemanys, polonesos i romanesos que resideixen a França, Grècia, Itàlia i Espanya. La Universitat d'Alacant, a través d'OBETS, forma part d'un equip internacional de recerca en el qual hi ha investigadors de la Universitat de Chieti i Pescara (Itàlia), de la Fundació Helènica de Política Europea i Exterior - ELIAMEP (Grècia), de la Universitat François Rabelais (França) i del Centre Europeu per Ricerche i Studi Sociali - CEURISS (Itàlia). El director del projecte a Espanya és el catedràtic de la UA Antonio Alaminos Chica i Ettore Recchi dirigeix el projecte global.

En els resultats del projecte s'observa la potencial participació dels residents europeus en aquests països de destinació. No obstant això, la participació política no solament ha de superar les diferències que aquestes persones troben entre els sistemes polítics i les cultures polítiques dels seus països d'origen, en contrast amb els de destinació, sinó també travessar les barreres administratives que les institucions dels països de destinació apliquen (com és el registre en el cens, la inscripció d'associacions, etc.) que limiten l'exercici dels drets polítics d'aquests ciutadans europeus.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464