Saltar apartados

Un estudi de la Universitat d'Alacant adverteix del risc d'aïllament de la comarca de Castalla pel corredor del Mediterrani

Alacant, 26 de febrer de 2013

La comarca de la Foia de Castalla, a l'interior de la província d'Alacant, corre el risc d'aïllament si finalment queda exclosa del traçat del corredor ferroviari del Mediterrani. Així ho pronostica un estudi publicat per la Universitat d'Alacant que destaca la importància d'aquesta zona d'elevada industrialització i pes exportador com a centre vertebrador del territori.

Aquest treball, elaborat per Pedro José Milla Bordera, es va publicar fa uns quants dies en la revista digital Geographos adreçada a estudiants de Geografia i Ciències Socials de la Universitat d'Alacant que edita el Grup Interdisciplinari d'Estudis Crítics i d'Amèrica Llatina. L'informe destaca que no es posiciona en contra del projecte europeu, qualificat com a eix ferroviari prioritari. El que s'hi critica és el recorregut i es reclama "un pas obligat per les comarques interiors d'Alacant, tradicionalment oblidades per les administracions públiques, i les quals es veurien privades d'un mitjà de transport que presumeix de ser estratègic, eficient, sostenible i competitiu".

Així mateix, l'autor indica que aquest fet pot representar "una injustícia social que afecta o afectarà una part del territori i que pot tenir una repercussió molt forta sobre la població que hi habita", i hi afig que la decadència industrial que aconseguiria a la Foia de Castalla "podria provocar un enorme impacte sobre el territori i l'economia de la comarca, i en transformaria el paisatge per complet". L'estudi s'adhereix a les reivindicacions d'associacions d'aquesta zona geogràfica de tenir mitjans de connexió amb el corredor.

Corredor_ferrov

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464