Saltar apartados

Estudiants de la Universitat d'Alacant guanyen un dels 33 projectes emprenedors més brillants de l'àmbit nacional

Durant un període de set mesos, 20 emprenedors de la província han participat en el projecte YUZZ, planter de formació i assessorament per a joves

 

 

Alacant, 2 de juliol de 2013.

Alacant, 2 de juliol de 2013.- El projecte YUZZ, planter de formació i assessorament per a joves de 18 a 30 anys amb projectes de base tecnològica, desenvolupat amb el suport de l'Observatori Universitari d'Inserció Laboral de la Universitat d'Alacant i l'Agència de Desenvolupament Local, ha conclòs amb èxit la quarta edició i ha permès a una vintena de joves emprenedors de la ciutat treballar en la concreció dels projectes empresarials.

Durant un període de set mesos, els joves amb esperit innovador han treballat en el desenvolupament de projectes de negoci que marcaran el futur tecnològic del nostre país. D'aquesta forma, des del programa YUZZ, amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Alacant, s'ha pretès potenciar encara més el talent emprenedor dels joves de la zona, una qualitat fonamental per a ser competitius en l'actual conjuntura econòmica.

Després de les rondes de presentació final dels projectes celebrades durant el mes de juny, els membres dels jurats presents en cada localitat del programa YUZZ han seleccionat els millors joves emprenedors del país. L'estudiant de la UA, Miguel Vela Romera viatjarà a Silicon Valley en representació de l'equip, entre els dies 21 i 27 de juliol, per a conèixer en primera persona el bressol mundial de la innovació tecnològica.

El projecte, Intellikare  és un sistema de videointel·ligència orientat a persones majors o dependents que visquen soles, i que mitjançant sensors Kinect és capaç de detectar accidents com caigudes i avisar automàticament els serveis sanitaris i familiars. A més té altres funcionalitats com una agenda programable d'esdeveniments tals com la presa d'una medicació o una visita al metge.

L'activitat en el Centre YUZZ Alacant s'ha dut a terme amb la col·laboració del Parc Científic, la Fundació Universitat Empresa i la Fundació General de la Universitat d'Alacant, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores d'Alcoi i Elx, i la residència d'estudiants Europa House.

El projecte YUZZ està concebut com un viver de grans idees que potencia la intel·ligència col·laborativa i posa a la disposició dels participants tota la infraestructura, assessorament, formació i el coneixement de negoci necessaris per a facilitar la viabilitat del projecte.

Una vegada finalitzat aquest procés de desenvolupament en els centres YUZZ distribuïts per tota Espanya, representants dels millors projectes a nivell nacional realitzaran un viatge a Silicon Valley, del 21 al 27 de juliol, per a conèixer el major nucli de la innovació en l'àmbit de les noves tecnologies.

A més, durant l'últim trimestre de l'any, els tres projectes més brillants del país rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per a contribuir a fer realitat la seua idea empresarial.

Tota la informació en la web

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464