Saltar apartados

El rector de la UA inaugura els Cursos d'Estiu "Rafael Altamira" de la Seu Universitària la Marina

Durant la visita, Universitat i Ajuntament van signar la continuïtat del conveni subscrit entre ambdues institucions.

El vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística, alcalde de Benissa i rector de la UA, durant la inauguració. Assistents i equip de dicecció  de la UA, durant el curs "Mestres del Cine Europeu".

 

Alacant, 19 de juliol de 2013.

Coincidint amb les últimes sessions del curs Mestres del Cine Europeu, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, juntament amb el seu equip de direcció, va visitar la Seu Universitària de la Marina (Benissa) per inaugurar oficialment la nova programació de Cursos d’Estiu de la UA Rafael Altamira 2013. A l’acte també van assistir Juan Bautista Roselló, alcalde de Benissa, i Josefa Martí Sendra, regidora d’Educació i Cultura, i Carmen Marimón, directora del secretariat de Seus Universitàries de la UA.

Manuel Palomar va agrair als assistents al curs la seua presència a la Seu de Benissa, ja que “la UA vol mostrar el compromís amb la Seu i amb vosaltres, protagonistes dels Cursos d’Estiu de la UA Rafael Altamira”. “Des de la UA apostem per una oferta complementària, la internacionalització i, per descomptat, pels aspectes locals en municipis que tenen un gran esperit universitari com és el cas de Benissa”, va finalitzar.

Per la seua banda, Juan Bautista Roselló va voler agrair al rector i a tot l'equip de direcció la presència al municipi i va anunciar la renovació del conveni subscrit entre ambdues institucions. “La Seu, amb més de 15 anys de Cursos d’Estiu, s’ha convertit en un fòrum cultural i de trobada per a estudiants, professors i investigadors. Un espai que cal mantenir i intensificar”, va assenyalar.

 

Programa de cursos

Des de dilluns passat i amb més d’una vintena d’alumnes, Mestres del Cine Europeu, ha aprofundit, simultaniejant, explicacions del professor amb la projecció de fragments de pel·lícules, en les bases del cinema actual i acostant-se als clàssics més influents del cine europeu.

La setmana que ve, del 22 al 24 de juliol, arranca el curs Gènere i Alfabetització Audiovisual en la Infància. Dels Contes Disney a les Sèries per a Adolescents. Una proposta en què, a través de l’anàlisi de sèries de televisió, dibuixos animats i pel·lícules, s’identificaran els rols sexistes i atributs pesants que encasellen les xiquetes en els patrons de tota la vida, així com com un nou model de projecte educatiu que treballa des de la infància la igualtat i la perspectiva de gènere.

L’origen del curs se centra a qüestionar i tractar d’anar canviant la percepció que tenen els joves sobre els mites de l’amor romàntic o de les relacions que transmeten la majoria dels dibuixos animats i que poden eradicar la violència cultural contra les dones. Així, de la mà de la periodista experta en gènere i col·laboradora del Centre d’Estudis de la Dona (CED) de la Universitat d’Alacant, Elena Criat, es debatrà la influència d'estereotips com, per exemple, que les dones són xarradores i els homes valents, el perillós mite de l’amor romàntic, o quina imatge projecta la televisió sobre les dones i els homes.

Emmarcat en aquesta oferta estival, i entre altres activitats culturals celebrades des del passat 13 de juliol, la Seu de Benissa acull avui, divendres 19 de juliol a les 20.30 h, la presentació del llibre Cafè del temps del professor de la UA Joan Borja, obra que va rebre el XIV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta en els premis literaris Ciutat d’Alzira.

A més, fins al 31 de juliol, pot visitar-se a la sala d’exposicions de la Seu la mostra de pintura, fotografia i escultura MUJEReres de Carlos de la Rúa, Carolina Gras Brotons, Ester García Guixot i Isabel Fernández Margüello.

Més informació i matrícula

 

Manuel Palomar i Juan Bautista Roselló durant la signatura del conveni. Foto de família dels representants de la UA i l'Ajuntament de Benissa.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464